Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Press-Bank 3 – Το αυγό του φιδιού

Posted by Thespis στο 21 Ιουλίου, 2008


Η «είδηση»

.

Όλα ξεκίνησαν μια ωραία πρωία, στις 12/7/08, όταν τα σαΐνια του εν λόγω ιστότοπου αποφάσισαν να βάλουν μπρος το σχέδιο αμαύρωσης στην κοινωνική συνείδηση των ελληνικών γάμων, βλέποντας ότι οι τελετές αυτές αρχίζουν να παίρνουν έκταση και να προκαλούν έλξη στον κόσμο. Φροντίζοντας να θέσουν φρένο όσο ακόμη είναι καιρός, εκθέτοντας και τις τελετές αλλά και τους διοργανωτές τους ώστε να χτυπήσουν «το κακό στη ρίζα του».

Προς τούτο, εμφάνισαν τον εξής κραυγαλέο τίτλο στην ΠΡΩΤΗ σελίδα τους: «ΑΚΥΡΟΙ ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΘΡΗΣΚΩΝ… ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΝΤΟΡΕΤΤΑΣ ΠΕΠΠΑΣ, αρχηγού της αναγνωρισμένης αρχαιοθρησκης λατρείας».

.

Είδηση! Οι γάμοι που διοργανώνουμε είναι άκυροι! Και η κυρία Πέππα έχει κάνει δηλώσεις επ’ αυτού!

.

Μέσα στη σελίδα κι αφού εμφάνιζαν έναν πηχαίο τίτλο όπου έγραφαν «Και φυσικά προβάλλουμε τους γάμους κατά το αρχαιόθρησκο ελληνογενές πρότυπο», άρχισαν αμέσως τα «αλλά».

Μόνον που τα «αλλά» προβάλλονταν με τέτοια πανάθλια γλώσσα και τόσο χλευαστικούς χαρακτηρισμούς, που διαβάζοντας ο οποιοσδήποτε το άρθρο, σχημάτιζε την εντύπωση ότι οι διοργανωτές πρέπει να είναι οπωσδήποτε απατεώνες ολκής!

.

Στην ίδια κατηγορία της πανάθλιας γλώσσας πρόβαλλαν (εντός εισαγωγικών για να είναι πειστικοί) και τις «δηλώσεις» της κας Πέππα. «Δηλώσεις» που όμως η ίδια δεν προέβη ποτέ για το συγκεκριμένο ζήτημα!

.

Δεν θα παραθέσω τίποτα ούτε από το άρθρο ούτε από τις υποτιθέμενες «δηλώσεις» της κας Πέππα γιατί δεν έχω σκοπό να λερώσω τη σελίδα μου με τον οχετό των υπονόμων με τον οποίο έχουν συνηθίσει να γράφουν αυτοί οι «κύριοι». Όποιος θέλει, μπορεί να πάει στο http://www.press-bank.com/ για να τα διαβάσει – εννοείται, ψάχνοντας λιγάκι γιατί τα καλόπαιδα αυτά μεταθέτουν συνεχώς τα άρθρα αυτά από σελίδα σε σελίδα ώστε να δίνουν την εντύπωση ότι είναι επίκαιρα σαν να γράφτηκαν… χθες και σήμερα!

.

Απαίτηση απάντησης!

.

Δεν έμειναν βέβαια σ’ αυτό αλλά απαιτούσαν και απάντηση της Επιτροπής Προμηθείων που διοργάνωνε τους γάμους, απάντηση επί των «δηλώσεων» της κας Πέππα! Κι όχι μόνον, αλλά απέστειλαν μηνύματα και σε άλλους δικτυακούς τόπους (εγώ ενημερώθηκα για το autenergos.blogspot του Γιάννη Ζωχιού, δεν έχω πληροφορηθεί ακόμη πού αλλού μπορεί να έστειλαν) όπου προέτρεπαν: «Τρέξτε στην σημερινή ειδησεογραφία μας όπου θα βρείτε σοβαρότατη ένσταση για τη νομιμότητα των γάμων (αρχαιοπρεπούς τυπικου) από την κ. Ντορέττα Πέππα και θέλουμε απάντηση για λόγους δημοσιογραφικής ισορροπίας».

Με άλλα λόγια, καταγγέλλοντας και εκθέτοντας ψευδώς σε όλο το διαδίκτυο (όπου μπορούσαν τέλος πάντων) ότι δήθεν οι διοργανωτές των γάμων τελούν υπό αμφισβήτηση από εκπροσώπους του ελληνοκεντρικού χώρου (ΕΛΛΗΝΑΪΣ) για τις εκδηλώσεις τους!

Επί της ουσίας, το κυρίως ζήτημα που έθεταν ήταν η κάθετη και απόλυτη αμφισβήτηση της εγκυρότητας των γάμων. Έβαλαν όμως και πολλά άλλα ζητήματα παρουσιάζοντάς τα ως δήθεν «δηλώσεις» της κας Πέππα. Με τέτοια όμως άσχημη γλώσσα και τόσο υπερφίαλη, που την επομένη (13/7) η απάντηση της Επιτροπής Προμηθείων με την υπογραφή του Μανώλη Σαραλή – Ηράκλειτου, ως προς τις «δηλώσεις» της κας Πέππα, ήταν ιδιαίτερα σκληρή.

Η αποκάλυψη της απάτης!

Όταν όμως υπήρξε επικοινωνία με την κα Πέππα, αποκαλύφθηκε ότι ουδέποτε οι «κύριοι» αυτοί συνομίλησαν μαζί της τις ημέρες εκείνες, ουδέποτε πήραν δηλώσεις της επί του συγκεκριμένου θέματος και ουδέποτε έκανε δηλώσεις για το θέμα αυτό η κα Πέππα. Με άλλα λόγια, τα «παλικάρια» αυτά κινήθηκαν ως κοινοί συκοφάντες, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια κάθε έννοια περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά και κάθε έννοια περί στοιχειώδους εντιμότητας, απέναντι και στην κα Πέππα την οποία εξέθεσαν αλλά και απέναντι στους αναγνώστες τους!

Κι όμως, έχουν ακόμη μέχρι σήμερα το θράσος να ανταπαντούν και να επιμένουν χωρίς ίχνος αιδούς! Πώς εξηγείται αυτό; Πολύ απλά, προβάλλουν οι ίδιοι το προφίλ της «τρελίτσας» όπως το συνηθίζουν συχνά – πυκνά, πράγμα που προκαλεί στον οποιονδήποτε θιγόμενο να παρατάει απηυδισμένος την οποιαδήποτε κόντρα μαζί τους γιατί «με τον τρελό δεν μπορείς να βγάλεις άκρη»!

Δεν είναι όμως τρελοί. Θρασείς ναι, τρελοί όχι. Η «τρελίτσα» που προβάλλουν, μόνο ένα σκοπό εξυπηρετεί: να αναλαμβάνουν με άνεση προβοκατόρικο ρόλο όποτε και από όποιον τους ζητηθεί. Δίνοντας παντού το μήνυμα ότι έτσι και πιάσουν κάποιον στο στόμα τους, δεν μπορεί να τον ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας! Το ίδιο θα γίνει και μ’ εμάς. Θα το τραβήξουν όσο πάει κάνοντας μπαϊράκι και φλάμπουρο την πλήρη και συνεχή συκοφαντία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και να υπομένουμε αμίλητοι την κάθε αλήτικη συμπεριφορά εντός του διαδικτύου. Εγώ τουλάχιστον αρνούμαι να υποκύψω. Κι ας βγουν να πουν αύριο ότι τους κατεβάσει η κούτρα τους για πάρτη μου! Έτσι κι αλλιώς αυτό κάνουν με οποιονδήποτε έχουν στοχοποιήσει. Ούτε είμαι υπέρ των κατασταλτικών μέτρων. Ή θα καταφέρουν οι blogers και οι άνθρωποι του διαδικτύου να ξεβρωμίσουν μόνοι τους την κόπρο του Αυγεία απ’ την αυλή τους και να σπάσουν το αυγό του φιδιού με όποια μορφή εμφανίζεται, ή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος. Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας, υποτελείς σε κάθε αλήτικη συμπεριφορά του καθενός που θα εμφανίζεται ως νονός του διαδικτύου, απαιτώντας να τα πηγαίνουν όλοι καλά μαζί του χωρίς να τολμούν να τον αμφισβητήσουν. Χωρίς να τολμούν καν να ψελλίσουν, μην τυχόν τους περιλάβει στο πληκτρολόγιό του!

Συνειδητή προβοκάτσια

Τέσπα και για να το κλείσω το θέμα, το να γράφεις ΨΕΥΔΩΣ ότι ένα δημόσιο πρόσωπο, εκπρόσωπος ενός σημαντικού σωματείου του ελληνοκεντρικού ρεύματος, έκανε «δηλώσεις» προσβλητικότατες εναντίον ενός ολόκληρου χώρου και των μελών του ιδίου ρεύματος (διότι στην Επιτροπή Προμηθείων αντιπροσωπεύονται τουλάχιστον 5 φορείς, ορισμένοι εκ των οποίων ιδιαίτερα πολυμελείς), και να απαιτείς μάλιστα απάντηση μεταδίδοντας την απαίτησή σου σε και άλλες ιστοσελίδες ώστε να διασφαλίσεις ότι θα γίνει ντόρος και θ’ αναγκαστούν να απαντήσουν, ένα στόχο μόνο μπορεί να έχει: να προκαλέσεις εκ του μηδενός ρήξη και συγκρούσεις σ’ αυτόν τον χώρο. Κι όταν, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τις εξηγήσεις που σου δίνουν οι εκπρόσωποι αυτών των φορέων με δύο μάλιστα επιστολές τους, συνεχίζεις να χλευάζεις ασυστόλως και με χυδαία γλώσσα τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν, ένα στόχο μπορεί να έχει: να προκαλέσεις καχυποψία σε οποιονδήποτε εκδήλωσε θετική στάση ώστε να αποθαρρυνθεί, θεωρώντας τις τελετές αυτές αναξιόπιστες. Μεταφέροντας ταυτόχρονα την απαξίωση αυτή στο σύνολο του ελληνοπρεπούς ρεύματος.

Συνειδητά δηλ., χωρίς αναστολές και εντελώς ψυχρά, παίζεις ρόλο ξεκάθαρα προβοκατόρικο.

Για το θέμα της φωτογραφίας

Δεν θα παραθέσω την πρώτη επιστολή που έστειλε η Επιτροπή Προμηθείων γιατί μπορείτε να την βρείτε στην εν λόγω ιστοσελίδα (εννοείται, διανθισμένη με τα απαράδεκτα, ακατανόητα και προσβλητικά σχόλια του «συντάκτη»). Θα παραθέσω μόνο δύο σημεία της επιστολής, εκείνα που αναφερόταν στη φωτογραφία των ομογενών μας απ’ την Αμερική οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα για να τελέσουν τους γάμους τους σύμφωνα με το αρχαίο ελληνικό τυπικό. Τη φωτογραφία τους την τοποθέτησαν αυτοί οι «κύριοι» ανάμεσα στα χλευαστικά, προσβλητικά και κοροϊδευτικά σχόλια. Όπως τελικά αποδεικνύεται, με μόνο σκοπό να τους εκθέσουν στην ομογένεια αποθαρρύνοντας τους εκεί Έλληνες από οποιαδήποτε σκέψη στο μέλλον να αποτολμήσουν να κάνουν ένα αντίστοιχο ταξίδι με σκοπό να προβούν σε ελληνική τελετή, αφού κινδυνεύουν να εκτεθούν με τέτοιο τρόπο.

Η επιστολή εκείνη άρχιζε ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι

Με έκπληξη διαβάσαμε τα σχόλιά σας για τον ελληνικό γάμο που τελέστηκε στο Ιερό των Νυμφών. Σχόλια με απρεπείς εκφράσεις, που μάλιστα εκθέτουν και το νεόνυμφο ζεύγος του οποίου αναρτήσατε την φωτογραφία ακριβώς επάνω αλλά και κάτω από τις απρεπείς εκφράσεις. Πιστεύετε ότι φταίνε σε τίποτα οι ομογενείς μας εξ’ Αμερικής να εκτίθενται με τέτοιον τρόπο, και μάλιστα στην αναμνηστική φωτογραφία μιας ιδιαιτέρως σημαντικής γι αυτούς ημέρας; Πιστεύετε ότι έχουμε το δικαίωμα να πληγώνουμε ανθρώπους οι οποίοι σε τίποτα δεν φταίνε, οι οποίοι μάλιστα με όλη την αγνότητα και την καθαρότητα της ψυχής τους ήρθαν για να νιώσουν κάτι από το άρωμα της Ελλάδος και να εμβαπτισθούν στα νάματα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος με μία κοινωνική τελετή που να ανταποκρίνεται στα ιδεώδη και τα πιστεύω τους; Πιστεύετε ότι τους αξίζει να εισπράττουν τέτοια πικρία, βλέποντας να καταρρακώνεται έτσι η αξιοπρέπειά τους στο διαδίκτυο; Και μάλιστα να καταρρακώνεται από συμπατριώτες τους, από ελληνική ιστοσελίδα;

Και τελείωνε ως εξής:

Τελειώνοντας, θα σας παρακαλούσαμε να αφαιρέσετε την φωτογραφία των ομογενών μας εξ’ Αμερικής από το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Οι άνθρωποι αυτοί αποκόμισαν τις θετικότερες μέχρι τώρα εντυπώσεις λαμβάνοντας μέρος σε μια πανέμορφη τελετή, έχοντας λουστεί από τα νάματα του ελληνικού πνεύματος, ιδιαίτερα συγκινημένοι από το ότι, παρά την εντυπωσιακή τελετή η οποία διοργανώθηκε ειδικά γι αυτούς, δεν δεχθήκαμε να πληρώσουν ούτε ένα σέντσι ακόμη και για τα στοιχειώδη έξοδα που απαιτήθηκαν, απολαμβάνοντας έτσι την ελληνική φιλοξενία σε όλη την πληρότητά της! Είναι κρίμα για τους ανθρώπους αυτούς, που με τόση λαχτάρα ήρθαν στην Ελλάδα για μια συνειδητή πράξη ελευθεροπρέπειας και μόνο καλά και συγκινητικά λόγια έχουν να πουν για τον τόπο μας, να εκτεθούν άξαφνα με τόσο βάναυσο τρόπο στην ομογένεια. Και μάλιστα από ιστοσελίδα συμπατριωτών τους, τους οποίους θαυμάζουν και στην ελεύθερη δημοσιογραφική έκφραση των οποίων προσβλέπουν και οι ίδιοι με ελπίδα, στη δύσκολη εποχή της κατευθυνόμενης πληροφόρησης απ’ όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ την οποία διανύουμε.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους της Επιτροπής Προμηθείων 2008

Μανώλης Σαραλής – Ηράκλειτος

Ποια ήταν η απάντηση των «συντακτών» σ’ αυτήν την ευγενή παράκληση που μόνο σκοπό είχε την προάσπιση του ζεύγους των ομογενών μας;

Θαυμάστε απάντηση «Ελλήνων»:

«Α, μας ζήτησαν να αφαιρέσουμε τη φωτογραφία νεονύμφων… διότι – λένε – προκαλέσαμε θλίψη στους Ελληνοαμερικανούς… μεγάλη θλίψη…

Τη φωτογραφία τους θα την έχουμε αναρτημένη μέχρι νεοτέρας…»

Αυτή την απάντηση έδωσαν στις 13/7. Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 17/7, άλλαξαν γνώμη και δήλωσαν ότι θα την κατεβάσουν την φωτογραφία
«τη φωτό των νεονύμφων… του σκέτσ-γάμου που διαπράξατε… (και που τόσο πόνεσαν οι Ομογενείς μας (?)… Χριστέ και Κύριε…) την κατεβάζουμε εντός της σήμερον»…

.

Άλλες τέσσερις μέρες μετά (μέχρι τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, 21/7), η φωτογραφία παραμένει συνεχώς στην ίδια θέση!

.

Το ανέκδοτο

.

Το ανέκδοτο της ημέρας το αφήνω για το τέλος: είναι το σημείο όπου αυτοί οι εντελώς απίθανοι τύποι, χωρίς σταλιά ντροπής για τις ενέργειές τους και ενώ έχουν μετατρέψει σε πατσαβούρα οποιαδήποτε έννοια περί δεοντολογίας, έχουν το θράσος να τους εκλαμβάνουμε ως… έγκυρη πηγή πληροφόρησης(!) δηλώνοντας με περισσή αναίδεια:

«Από πού κι ωσπού η κ.Πέππα μπορεί να εκλαμβάνετε ως εγκυρότερη από την PRESS-BANK; Γιατί δεν δέχεστε αυτά που εμείς γράψαμε… και παραμιλάτε περί δεοντολογίας;»…

.

Σ’ αυτό το σημείο είναι που ο ποιητής δίνει μια και τινάζει τα μυαλά του στον αέρα…

.

Η συνέχεια με ανάρτηση της δεύτερης – και τελευταίας – επιστολής της Επιτροπής Προμηθείων εδώ: Press-Bank 4 – Η δεύτερη επιστολή της Επιτροπής Προμηθείων

.

.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: