Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Διακήρυξη της 24ης Ιουλίου 2008 – Πρωτοβουλία Πολιτών για την ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος

Posted by Thespis στο 24 Ιουλίου, 2008

Παραθέτω την διακήρυξη της 24ης Ιουλίου 2008 της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, διότι συμφωνώ με τις διαπιστώσεις της και με το κάλεσμα που απευθύνει προς τους πολίτες. Διαπιστώσεις και κάλεσμα που ως προς το θέμα των αξιών και της αναγκαιότητας ενεργοποίησης μπροστά στα αδιέξοδα που υφιστάμεθα, βρίσκω να συμπλέει απόλυτα με την Έκκληση για μια νέα πνευματική αναγέννηση την οποία απηύθυνε η Επιτροπή Προμηθείων 2008 πριν από μόλις δυόμισι μήνες. Πράγμα που σημαίνει ότι αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή σε ολοένα μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογικού υποστρώματος και αφετηρίας, η διαπίστωση της νοσηρότητας του βιώνουμε αλλά και η ανάγκη πρωτοβουλιών για το ξεπέρασμά της.

.

Το μόνο που θα σχολίαζα στην παρούσα διακήρυξη, είναι η παντελής έλλειψη αναφοράς σε ένα χρόνιο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που ακριβώς η ανεπάρκεια των πολιτικών μας εκπροσώπων, το εξέθρεψε σε βαθμό που να έχει αναχθεί σε πληγή για τον τόπο. Η έλλειψη αναφοράς στον μοναδικό εκείνο οργανισμό που, αφενός, κατέχει τεράστια κτηματική περιουσία την οποία λυμαίνεται κατά τα γούστα του. Περιουσία που ιστορικώς, κοινωνικώς, ηθικώς και κατ’ επέκταση νομικώς ανήκει στο σύνολο του ελληνικού λαού, δηλ. έπρεπε να βρίσκεται στην κατοχή του δημοσίου. Και αφετέρου, κατά παράβαση οιασδήποτε έννοιας περί ισονομίας, τα τεράστια ετήσια κέρδη του οργανισμού αυτού παραμένουν, απ’ αρχής δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους, αφορολόγητα! Με συνέπεια ο οργανισμός αυτός – ενάντια σε οποιαδήποτε λογική περί δημοκρατικών θεσμών – όχι μόνο να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, συμμετέχοντας στη διαφθορά της πολιτικής ζωής με το να στηρίζει κατά το δοκούν τις πολιτικές και τους πολιτικούς που συναινούν με τη διατήρηση των προνομίων του. Αλλά και να ασκεί πρωτεύοντα ρόλο στις κοινωνικοπολιτικές διεργασίες μέσω θεσμικών πλαισίων που του επιτρέπουν την απρόσκοπτη παρέμβαση, σχεδόν σε κάθε τομέα της κοινωνικής, πολιτισμικής και εθνικής ζωής, των μηχανισμών ιδεολογικής επιβολής που διαθέτει.

Όπως και σε άλλους τομείς, έτσι και στον τομέα αυτόν λοιπόν η πολιτική και οι πολιτικοί της μεταπολιτευτικής περιόδου υστέρησαν. Επιτρέποντας, κατά παράβαση κάθε έννοιας περί ισονομίας και περί δημοκρατίας, τον περαιτέρω γιγαντισμό του οργανισμού αυτού και των μηχανισμών του. Όχι μόνο μην τολμώντας να συγκρουστούν μαζί του – πλην ελάχίστων αξιομνημόνευτων περιπτώσεων – αλλά αντίθετα, αγκαλιάζοντάς τον και προσδοκώντας στην εύνοιά του. Επιτρέποντάς τον να αναχθεί σε εξωθεσμικό παράγοντα άσκησης πολιτικής, ισάξιο με αυτούς που καταγγέλλονται στη διακήρυξη.

.

Προσυπογράφω το κείμενο της διακήρυξης και το παραθέτω στη συνέχεια, διατηρώντας την παραπάνω επιφύλαξη. Δεν μ’ ενδιαφέρει σ’ αυτή τη φάση εάν ενδέχεται να διαφωνώ με τους συντάκτες της σε επιμέρους ζητήματα ή αν διαφωνήσω μεθαύριο. Ούτε μ’ ενδιαφέρουν κριτικές του στυλ «δεν μας λένε τίποτα καινούργιο, τις γνωρίζουμε τις επισημάνσεις αυτές, έχει πολλές κοινοτοπίες, τα έγραψαν κι άλλοι κατά καιρούς» κλπ. Και λοιπόν; Το σημαντικό δεν είναι αν «μας τα ’παν κι άλλοι», το σημαντικό είναι ότι κάποιοι άνθρωποι βάζουν την υπογραφή τους βγαίνοντας μπροστά και συμμετέχοντας σε μια συνέντευξη τύπου και μια διακήρυξη, ζητώντας περισσότερες υπογραφές – ζητώντας δηλ. τη συμμετοχή κι άλλων συμπολιτών τους. Όποιοι έχουν επι μέρους διαφωνίες, ας βγουν δημοσίως με το δικό τους κείμενο. Να πολλαπλασιαστούν αυτές οι κινήσεις, να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες παρεμβάσεις. Για να μην νομίζουν ορισμένοι πολιτευτές, δημόσιοι «λειτουργοί» ή στρογγυλοκαθισμένοι κομματικοί συνδικαλιστές που νέμονται την εξουσία ότι έχουν να κάνουν μονίμως με χαϊβάνια. Για να μην νομίζουν ότι γκρινιάζουμε απλώς στις καφετέριες κι ύστερα επιστρέφουμε στη μοναξιά του ο καθένας, μπροστά στην τηλεόρασή του, εύκολη λεία και βορρά στα παχιά τα λόγια, στην προπαγάνδα τους και στο λαϊκισμό τους.

Μ’ ενδιαφέρει η κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ατομικά και συλλογικά, συνειδησιακά και πρακτικά, έτσι ώστε από μαζάνθρωπους και υπηκόους όπως μας αντιμετωπίζουν, να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας στο ότι αποτελούμε πολίτες.

Σημειώνω ότι όποιος επιθυμεί να υπογράψει μπορεί να στέλνει e-mail στη διεύθυνση: metapolitefsi@gmail.com ή info@ppol.gr.

Περισσότερες πληροφορίες απο τις διευθύνσεις Προοδευτική Πολιτική PPOLgr και Μεταπολίτευση 2008

Διακήρυξη της 24ης Ιουλίου 2008

Ώρα ευθύνης για τους Έλληνες πολίτες:

Για την ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος

Από την παρουσίαση της διακήρυξης στη συν�ντευξη τύπου (δ�λτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ, 23/7/2008)

Από την παρουσίαση της διακήρυξης στη συνέντευξη τύπου (δέλτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ, 23/7/2008)

Οι Έλληνες πολίτες, που υπογράφουμε αυτήν την διακήρυξη, εκφράζουμε την πεποίθησή μας ότι οι σημερινές κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της χώρας:

 • Έχουν παύσει να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις αξίες του ελληνικού λαού, με τους αγώνες και το αγωνιστικό φρόνημα του οποίου αποκαταστάθηκε το 1974 το δημοκρατικό μας πολίτευμα,
 • Βρίσκονται σε κατάσταση ηθικής και πολιτικής σήψης,
 • Έχουν εξελιχθεί σε πελατειακή ολιγαρχία τριτοκοσμικού τύπου, με κύρια χαρακτηριστικά την οικογενειοκρατία, την αναξιοκρατία, την ημετεροκρατία, την συναλλαγή και την ιδιοτέλεια,
 • Όχι απλώς αδυνατούν να επιλύσουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του ελληνικού λαού, αλλά δεν είναι σε θέση ούτε καν να διεκπεραιώσουν την στοιχειώδη διαχείριση των κοινών,
 • Έχουν αποκοπεί από τα δυναμικά και προοδευτικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και δεν εκφράζουν παρά μόνον τον εαυτό τους και τα συμφέροντά τους,
 • Έχουν απαξιωθεί στην συνείδηση της κοινής γνώμης, όπως αποδεικνύεται από τα πρωτοφανή ποσοστά απόρριψης του κομματικού συστήματος σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις,
 • Επιβιώνουν μόνον  λόγω της δύναμης της αδράνειας και διότι δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Τα σημερινά πολιτικά κόμματα, μικρά και μεγάλα, εκφράζουν λογικές του παρελθόντος και αδυνατούν να συλλάβουν τις ανάγκες και τα προβλήματα του σήμερα. Η δομή, η λειτουργία και η νοοτροπία τους υστερούν δραματικά σε σχέση με την διεθνή πραγματικότητα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Τα περισσότερα ηγετικά στελέχη τους είναι κατά κανόνα προϊόντα κομματικών φυτωρίων και μηχανισμών και δεν έχουν προκύψει από την σκληρή πραγματικότητα της εργασίας και της βιοπάλης ούτε μέσα από την κοινωνική προσφορα. Ταυτόχρονα, αναπτύχθηκαν πολιτικά σε περιβάλλοντα όπου η συνδιαλλαγή θεωρείται αυτονόητη και η διαφθορά όρος αναπαραγωγής του συστήματος εξουσίας.

Σήμερα, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, με κυριότερα: την καταλυτική οικολογική καταστροφή και την διαρκή ανάδειξη νέων απειλών, όπως οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής ή οι αλλεπάλληλες διατροφικές κρίσεις, την εντεινόμενη νέα φτώχεια, που απειλεί τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους νέους της «γενιάς των 700 ευρώ», τη μεγάλης έκτασης εγκληματικότητα, την εγκληματική οδική ανασφάλεια, την αποσύνθεση της δημόσιας παιδείας, του συστήματος υγείας και του κράτους πρόνοιας,  τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, την απειλητική για το βιοτικό επίπεδο τροπή που έχει λάβει η πορεία της οικονομίας, την ασφυκτική κοινωνικοοικονομική πίεση που υφίστανται οι Ελληνίδες, με αποτέλεσμα την πρωτοφανή υπογεννητικότητα, η οποία υπονομεύει την προοπτική ύπαρξης έστω και του μισού πληθυσμού της χώρας τον 22ο αιώνα, συνδυάζονται με την εξαιρετικά επικίνδυνη διεθνή και περιφερειακή αστάθεια, υπονομεύουν τις ίδιες τις προϋποθέσεις της συλλογικής μας επιβίωσης και απαιτούν άμεσες και ριζικές λύσεις. Λύσεις τις οποίες το σημερινό καταρρέον κομματικό σύστημα αδυνατεί να δώσει.

Σ’ αυτό το κλίμα, οι πρωτοφανείς αποκαλύψεις για εξαγορές συνειδήσεων και χρηματισμό πολιτικών προσώπων και κομμάτων και η ανάδειξη της διαφθοράς ως εθιμικού και γενικευμένου όρου λειτουργίας της πολιτικής διαδικασίας αποτελούν πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, που αντιμετωπίζει το φάσμα της επερχόμενης σοβαρής οικονομικής κρίσης, πλήγμα στην λειτουργία της δημοκρατίας και απιστία στο δημόσιο συμφέρον. Ταυτόχρονα, δημιουργούν κλίμα πολιτικής αστάθειας, που εγκυμονεί κινδύνους αποσταθεροποίησης, ανάπτυξης ακραίων πολιτικών τάσεων και ευτελισμού των δημοκρατικών θεσμών.

Οι υπογράφοντες:

 • Θεωρούμε ότι η ηθική έκπτωση και η πολιτική χρεωκοπία των σημερινών πολιτικών σχηματισμών μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον από την κοινωνία των πολιτών και μέσω της προσφυγής στην πρωτοβουλία και στον πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών, όπως επιτάσσει η ακροτελεύτια διάταξη του Ελληνικού Συντάγματος,
 • Ζητούμε την πολιτική καταδίκη όσων πολιτικών σχηματισμών και μεμονωμένων προσώπων αποδειχθεί δικαστικά ότι χρηματοδοτήθηκαν παρανόμως από ιδιωτικές εταιρείες με αντάλλαγμα συμβάσεις ασύμφορες για το ελληνικό κράτος.
 • Καλούμε την ελληνική δικαιοσύνη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και απαιτούμε την επιστροφή των χρημάτων στο δημόσιο ταμείο και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
 • Ζητούμε την εφαρμογή των μη εφαρμοζομένων νόμων αλλά και τη θέσπιση θεσμών που να εγγυώνται την διαφάνεια, την εντιμότητα και την αποτροπή των νοσηρών και ποινικά κολάσιμων φαινομένων στον χώρο της πολιτικής. Επίσης θεωρούμε απαραίτητο να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση της ευρείας, διαρκούς και άμεσης συμμετοχής των πολιτών στην διακυβέρνηση της χώρας, όπως η κατάργηση της οικογενειοκρατίας, ο διαχωρισμός νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, η ανακλητότητα των αξιωματούχων, η δυνατότητα λαϊκής πρωτοβουλίας για διενέργεια δημοψηφίσματος, η εφαρμογή του πόθεν έσχες στους πολιτικούς, η κατάργηση των απαράδεκτων προνομίων των βουλευτών και του ισχύοντος αντισυνταγματικού νόμου περί ευθύνης υπουργών, η δημοσιοποίηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και των πολιτικών κ.ά.
 • Καλούμε τους δημιουργικούς και σκληρά εργαζόμενους πολίτες, τους βιοπαλαιστές, τους επιστήμονες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, τους αγρότες, τους εργάτες και κυρίως τη νεολαία να εγκαταλείψουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς σχηματισμούς, που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη τους και να αναλάβουν την αναπαλλοτρίωτη δημοκρατική ευθύνη τους.
 • Απευθύνουμε πρόσκληση για την άμεση δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών, με κοινό παρονομαστή την υπευθυνότητα και την εντιμότητα, αποτελούμενων από πρόσωπα εκτός του σημερινού φθαρμένου κομματικού δυναμικού, πρόσωπα με παιδεία, όραμα, επαγγελματική εμπειρία και ικανότητα, που να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις των καιρών.
 • Ζητούμε από τις κοινωνικές και οικονομικές δυνάμεις του τόπου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη διανόηση, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και την ομογένεια να στηρίξουν την προσπάθεια ριζικής πολιτικής αναμόρφωσης και αναγέννησης της χώρας, διότι το μέλλον είναι κοινό για όλους. Μπορεί οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις να μην διαθέτουν άλλες εφεδρείες, αλλά η κοινωνία διαθέτει.

Οραματιζόμαστε:

 • Ένα ελληνικό κράτος αξιοκρατικό και λειτουργικό, με διεθνές κύρος, σύγχρονο, εξυπηρετικό  και φιλικό προς τον πολίτη, με στελέχη πεπαιδευμένα, ικανά και έντιμα.
 • Μια κοινωνία δημιουργική, παραγωγό πολιτισμού αντάξιου της ιστορικής κληρονομιάς μας.
 • Μία εθνική οικονομία διεθνώς ανταγωνιστική, που να στηρίζεται στις αρχές της αειφορίας και της αλληλεγγύης.
 • Πολιτικές δυνάμεις που θα συγκεντρώνουν τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας, ικανές να αντιμετωπίσουν τα σύνθετα προβλήματα της εποχής μας.
 • Μια Δημοκρατία των Πολιτών, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή ακμής.

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2008

Οι υπογράφοντες:

 • Αδαμόπουλος Αλέξανδρος, θεατρικός συγγραφέας
 • Αθανασόπουλος Σ. Δημήτριος, τ. πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, απόφοιτος ΕΝΑ Γαλλίας
 • Αποστολόπουλος Απόστολος, σκηνοθέτης, συγγραφέας
 • Βασιλόπουλος Παναγιώτης, οικονομολόγος (M.Sc San Diego State University), δημοσιογράφος
 • Βεργόπουλος Κώστας, καθηγητής πανεπιστημίου Σορβόννης και Παντείου
 • Βλάσσης Αριστείδης, ζωγράφος
 • Βουρλιώτης Ξενοφών, νομικός
 • Βρούστης Χρήστος, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος περιοδικού Νέα Πολιτική
 • Γεωργιόπουλος Νίκος, οικονομολόγος
 • Γιαπαλής Αριστείδης, καθηγητής διεθνών σχέσεων
 • Δήμου Νίκος, συγγραφέας
 • Διαμαντής Δήμος, ναυπηγός
 • Ζαχαρίου Γιάννης, δικηγόρος
 • Ζηρίνης Γιάννης, εκδότης (εκδόσεις «Κριτική)
 • Ζιάβρας Κωνσταντίνος, οικονομικός διευθυντής της Karenta
 • Θεμελή Όλγα, δικηγόρος, λέκτωρ εγκληματολογικής ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
 • Θεοχαρόπουλος Λουκάς, οικονομολόγος, συνδικαλιστής, μέλος του Κέντρου Σοσιαλιστικών Μελετών
 • Ζαβιτσάνου Γεωργία, δημοσιογράφος (Oίκο Καθημερινής)
 • Ινδαρές Δημήτρης, σκηνοθέτης
 • Καλλικανδή Νανά, γεωπόνος
 • Καριώτογλου Αλέξανδρος, Δρ θεολογίας, θρησκειολόγος
 • Καρούσος Παύλος, οικονομολόγος
 • Κλήμης Οδυσσέας Κάρολος, πολιτικός επιστήμων, λαογράφος
 • Κόλμερ Κωνσταντίνος, οικονομολόγος, δημοσιογράφος, συγγραφέας
 • Κόντος Αλέξανδρος, γλωσσολόγος, φιλόλογος, συγγραφέας
 • Κουτσονίκας Δημήτρης, οικονομολόγος, χρηματιστής
 • Κουτσούκου Αγγελική, βιολόγος
 • Κυριαζής Δημοσθένης, φυσικός, μαθηματικός, πρώην διευθυντής ανάπτυξης ΟΤΕ
 • Λαζαρίδης Θέμης, καθηγητής στο City College University της νέας Υόρκης
 • Λαζάρου Αχιλλέας, ρωμανιστής, βαλκανιολόγος
 • Λάμπρου Χρήστος, δικηγόρος
 • Λεωτσάκος Γιώργος, μουσικολόγος. μουσικοκρτιτικός
 • Λιοντή Όλγα, εκπαιδευτικός
 • Λυντέρης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός
 • Λυντέρης Χρήστος, δικηγόρος (ποινικολόγος), Δρ νομικής
 • Μανδηλαράς Φίλιππος, συγγραφέας, επιμελητής εκδόσεων
 • Μελετόπουλος Μελέτης, Δρ κοινωνιολόγος, Δρ ιστορικός, διευθυντής επιθεώρησης Νέα Κοινωνιολογία, συνδιευθυντής επιθεώρησης Νέα Πολιτική
 • Μεσθανέως Βίκυ, Δρ πολιτική επιστήμης, απόφοιτος ΕΝΑ Γαλλίας
 • Μεσίνας Ηλίας, αρχιτέκτονας, Δρ. Χωροταξίας, Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Πρόεδρος ECOWEEK
 • Μπίθας Κώστας, καθηγητής Παντείου πανεπιστημίου
 • Νικολινάκος Μάριος, οικονομολόγος
 • Ξανθόπουλος Σάκης, οικονομολόγος
 • Πάντος Δημήτρης, Δρ θεολογίας
 • Παπαθανασίου Αντώνης, Δρ κοινωνιολόγος-παιδαγωγός, αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
 • Παπασάββα Μαρίνα, δικήγορος, δημοσιογράφος
 • Πολυζωίδης Θεόδωρος, επιχειρηματίας, μέλος του Κέντρου Σοσιαλιστικών Μελετών
 • Προμπονάς Μιχάλης, Δρ πυρηνικός φυσικός, πρόεδρος Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
 • Ράπτης Νίκος, εκπαιδευτικός, Δρ παιδαγωγικής
 • Ρικάκη Λουκία, σκηνοθέτης, πρόεδρος του Ecofilms Festival
 • Ρούσος Δημήτρης, ιδιωτικός υπάλληλος
 • Σακιώτης Γιάννης, Δρ πολιτικός επιστήμων, περιβαλλοντολόγος, διευθυντής περιοδικού Οικοτοπία, συνδιευθυντής επιθεώρησης Νέα Πολιτική
 • Σκάλκος Δημήτρης, πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας
 • Σμπάνιας Δημήτρης, νομικός
 • Σούλιος Θεόδωρος, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος περιοδικού Νέα Πολιτική
 • Σπυρόπουλος Κοσμάς, φιλόλογος
 • Σταθόπουλος Γιώργος, φιλόλογος
 • Σταματόπουλος Κώστας, ιστορικός, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
 • Στεφανάκις Γεώργιος Κ, δικηγόρος
 • Σφακάκης Γιώργος, καθηγητής
 • Τζουτζόπουλος Σπύρος, μεταλλειολόγος
 • Τρίμη Ευτέρπη, επικοινωνιολόγος
 • Τρίμης Δημήτρης, αρχιτέκτων
 • Τσαφαράς Παναγιώτης, δημοσιογράφος
 • Τσέγκος Ιωάννης, ψυχίατρος, ιδρυτής Ανοιχτού Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου
 • Τσέκος Βασίλης, επικοινωνιολόγος, δημοσιογράφος
 • Τσιρόπουλος Κώστας, συγγραφέας, εκδότης περιοδικού Ευθύνη
 • Τσομπάνογλου Γιώργος, καθηγητής κοινωνιολογίας, πανεπιστημίου Αιγαίου
 • Τσούκας Χαρίδημος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Warwick, διδάσκων στο ALBA
 • Χαλαζιάς Χρήστος, δημοσιογράφος, συγγραφέας
 • Χριστόπουλος Παναγιώτης, ιστορικός, πρώην διευθυντής βιβλιοθήκης της βουλής

Υπογράφουν ακόμα (μετά τις 23/7): Γκούγκλας Δημήτρης (ιδιωτικός υπάλληλος- «γενιά των 700 ευρώ»), Κόκκινος Μιχάλης, (διευθυντής ΜΚΟ ReAction), Κόσυφας Νίκος (προγραμματιστής, «γενιά των 700 ευρώ»), Κουρέλης Βαγγέλης (ελεύθερος επαγγελματίας, «γενιά των 700 ευρώ»), Μπεκρής Κωνσταντίνος (ιδιωτικός υπάλληλος), Νικολόπουλος Κωνσταντίνος (πτυχιούχος Διεθνών Σπουδών), Παντούλης Γιώργος (πολιτικός μηχανικός), Χατζής Γιώργος (μηχανικός-καθηγητής),

………………..

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: