Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Λέμε ΝΑΙ στο μνημείο για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στην Θεσσαλονίκη.

Posted by Thespis στο 7 Ιανουαρίου, 2009

ΝΑΙ στο μνημείο του Ολοκαυτώματος. ΝΑΙ στη στάση του Μετρό της Θεσσαλονίκης για το Ολοκαύτωμα. Για να θυμόμαστε και να μην ξεχαστούν ποτέ οι θηριωδίες – του Ισραήλ έναντι της ανθρωπότητος.

Ναι στο μνημείο της φρίκης των Ισραηλινών τεράτων!

Στάση Μετρό: ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

SNN0223YY_682_696333a

Θα πλέουμε μονίμως σε πελάγη άπειρης αφέλειας αλλά και υποκρισίας, αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η δύναμη των Ισραηλινών προέρχεται από δύο πηγές ισχύος: α) από την φυσική πυγμή που τους προσδίδουν οι αυτοκρατορικές πλάτες των Η.Π.Α. β) από την «πνευματική» πυγμή που τους προσδίδει η Torah και το Ταλμούδ. Τα τελευταία δεν αφορούν μόνον τους «θρησκόληπτους» Ισραηλινούς. Αφορούν όλους τους Ισραηλινούς. Διότι από μικρά παιδιά διδάσκονται στα θρανία, μέσω της Torah και του Ταλμούδ, την απόλυτη παντοδυναμία του θεού τους και παράλληλα τις θείες επιταγές του. Οι οποίες «θείες επιταγές», επιτάσσουν την σφαγή και την εξολόθρευση νέων, γέρων και γυναικόπαιδων δίχως οίκτο!

Όταν έχεις δεχθεί οτι η σφαγή αμάχων αποτελεί θεία επιταγή, τότε μπορείς να εξοντώνεις δίχως τύψεις. Μπορείς να μετατρέπεις σε παρανάλωμα του πυρός μικρά παιδιά, σχολεία, καταυλισμούς αμάχων, δίχως οίκτο και συμπόνια. Αυτό άλλωστε μάθαινες επι χρόνια στα σχολικά θρανία: Ότι κάτι τέτοιο είναι όχι μόνο θεάρεστο αλλά κι ότι επιβάλλεται απ’ τον Θεό σου. Κι όταν οι άνθρωποι μεταφέρουν τις ηθικές ευθύνες στον θεό, τότε εύκολα μετατρέπονται σε κτήνη.

4.

Όταν ήμασταν παιδιά, μαθαίναμε στο σχολείο για τους «κακούς» Φιλισταίους, δηλ. τους Χαναναίους των οποίων με τη βία οι Εβραίοι κατέκτησαν την γη τους. Και χαιρόμασταν (ως αφελή μειράκια) που οι Εβραίοι εξολόθρευαν τους «κακούς» Φιλισταίους, την γη και τις περιουσίες των οποίων, ως ακρίδες, έπεσε επάνω τους «ο εκλεκτός λαός του θεού» και τις άρπαξε. Και δεχόμασταν, με την πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν οι θεολόγοι και οι «ευσεβείς» μας δάσκαλοι, ως σωστό και θεάρεστο να εξολοθρεύουν τα γυναικόπαιδα των Φιλισταίων οι Εβραίοι αφού αυτό επίτασσε ο θεός τους! Χωρίς να μας προβληματίζει το ότι οι Φιλισταίοι, το μόνο που έκαναν ήταν να αντιστέκονται στην λαίλαπα προασπιζόμενοι τις πόλεις τους, την γη τους, τις περιουσίες τους, τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους.

Οι Φιλισταίοι/Παλαισταίοι/Παλαιστίνιοι ακόμη αντιστέκονται μπροστά στους επιδρομείς φονιάδες που για δεύτερη φορά στην Ιστορία, αρπάζουν την γη τους. Εξολοθρεύοντας νέους, γέρους και γυναικόπαιδα αδίστακτα και δίχως τύψεις, αφού αυτό επιτάσσει ο θεός τους.

610x

Με ρητά, με  φράσεις και με λόγια σαν αυτά που ακολουθούν παρακάτω γαλουχούνται οι Ισραηλινοί, αυτά ακούν μέχρι να ενηλικιωθούν και μ’ αυτά πορεύονται ως ενήλικες. Λόγια «θεόπνευστα» μέσα απο την Βίβλο τους. Λόγια και προτροπές που γράφτηκαν με την «θεία καθοδήγηση» του θεού τους, και άρα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Λόγια κατάλληλα για να καταστέλλουν κάθε ηθική αναστολή:

«…και εξολόθρευσε κάθε τι που έχει, και μη τους λυπηθείς· αλλά, θανάτωσε και άνδρα και γυναίκα, και παιδί και βρέφος που θηλάζει, και βόδι και πρόβατο, και καμήλα και γαϊδούρι…» Σαμουήλ Α’ 15, 3

3baby murdered 29f8

«Μακάριος εκείνος που θα πιάσει και θα ρίξει τα νήπιά σας επάνω στο βράχο» Ψαλμός (ΡΛΖ) 137, 9

images_News_2008_02_29_mohammad-borai1_300_0

«Και εξολόθρευσαν με μάχαιρα όλους όσους ήσαν μέσα στην πόλη, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέροντες, και βόδια, και πρόβατα, και γαϊδούρια» Ιησούς του Ναυή 6, 21

2

«Και όλους τους ανθρώπους, που ήσαν σ’ αυτήν, τους πάταξαν με μάχαιρα, και τους εξολόθρευσαν· δεν έμεινε τίποτε που είχε πνοή, και την πόλη Ασώρ την κατέκαψε με φωτιά» Ιησούς του Ναυή 11, 11

n561084856_316779_7181

n561084856_316778_6756

«ΚΑΙ ο Κύριος μίλησε στον Μωυσή, στις πεδιάδες τού Μωάβ,

1

κοντά στον Ιορδάνη, απέναντι στην Ιεριχώ, λέγοντας:
Μίλησε στους γιους Ισραήλ, και πες τους:
Αφού διαβείτε τον Ιορδάνη, στη γη Χαναάν, θα εξοντώσετε όλους τους κατοίκους τής γης από μπροστά σας, και θα καταστρέψετε όλες τις εικόνες τους, και θα καταστρέψετε όλα τα χυτά είδωλά τους, και θα κατεδαφίσετε όλους τους βωμούς τους· και θα κυριεύσετε τη γη, και θα κατοικήσετε σ’ αυτή· επειδή, σε σας έδωσα αυτή τη γη για κληρονομιά…

Αν όμως δεν εξοντώσετε τους κατοίκους τής γης αυτής, τότε όσοι απ’ αυτούς θα μείνουν, θα είναι στα μάτια σας αγκάθια και κεντριά στα πλευρά σας, και θα σας ενοχλούν στον τόπο όπου θα κατοικείτε· τότε όσα στοχαζόμουν να κάνω σ’ αυτούς, τα ίδια θα κάνω σε εσάς»

Αριθμοί 33, 51 – 56
…………………………………………………………………………

n1103101026_30225735_9224

n1103101026_30225733_8812

«Και ο Κύριος ο Θεός μας τον παρέδωσε μπροστά μας· και τον πατάξαμε, και τους γιους του, και ολόκληρο τον λαό του. Και κυριεύσαμε όλες τις πόλεις του, και εξολοθρεύσαμε κάθε πόλη, άνδρες και γυναίκες, και παιδιά· δεν αφήσαμε τίποτε υπόλοιπο. Μόνον τα κτήνη λεηλατήσαμε για τον εαυτό μας, και τα λάφυρα των πόλεων, που κυριεύσαμε…
Δεν στάθηκε πόλη ικανή να αντισταθεί σε μας· ο Κύριος ο Θεός μας τις παρέδωσε όλες μπροστά μας»
Δευτερονόμιον 2, 33-36

3

«και τον πατάξαμε μέχρις ότου δεν του αφήσαμε υπόλοιπο.
Και κυριεύσαμε όλες τις πόλεις του· δεν στάθηκε πόλη που δεν πήραμε απ’ αυτούς· 60 πόλεις…
Όλες τις εξολοθρεύσαμε, όπως κάναμε στον βασιλιά Σηών τής Εσεβών, εξολοθρεύοντας ολόκληρη την πόλη, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.
Και όλα τα κτήνη, και τα λάφυρα των πόλεων, τα λεηλατήσαμε για τον εαυτό μας»
Δευτερονόμιον 3, 3-7

071123-el-haddad-gaza

jabalia-nov24-2

156503544_bff0675051

Η τωρινή επιδρομή και η άγρια σφαγή ξεκίνησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων. Άρχισαν με το ανηλεές σφυροκόπημα των βομβαρδιστικών τους έχοντας «πίστη στον θεό» όπως δήλωναν. Στον θεό αυτόν που επιτάσσει να σφάζουν γυναικόπαιδα.

Τις ίδιες εκείνες ημέρες, εμείς όλοι οι υπόλοιποι γιορτάζαμε με χαμόγελα άπειρης αφέλειας… την γέννηση του γιου αυτού του αιμοσταγούς θεού!

gaza-holocaust

Ένα μνημείο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ για την κτηνωδία των Ισραηλινών

κι ένα μνημείο ΑΦΕΛΕΙΑΣ για εμάς τους υπόλοιπους!

Ένα Σχόλιο προς “Λέμε ΝΑΙ στο μνημείο για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στην Θεσσαλονίκη.”

 1. «ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΗΜΩΝ»

  Λέγει ο Χριστός στην επί του Όρους ομιλία του·

  «Ακούσατε ότι έχει λεχθεί· μάτι για μάτι και δόντι για δόντι. Αλλά εγώ σας λέγω να μη αντισταθείτε στον πονηρό. Αλλά εάν κάποιος σε ραπίσει στη δεξιά σιαγόνι να στρέψεις σ’ αυτόν και το άλλο. Και σε κείνον, που θέλει να σε σύρει σε δικαστήριο και να πάρει το πουκάμισό σου, άφησέ του και το πανωφόρι. Κι αν κάποιος σε αγγαρεύσει ένα μίλι, πήγαινε μαζί του δύο. Σ’ αυτόν που σε ζητά, να δίνεις. Και σ’ αυτόν που θέλει να δανειστεί από σένα μην αρνηθείς.

  »Ακούσατε ότι έχει λεχθεί· Ν’ αγαπάς τον πλησίον σου και να μισείς τον εχθρό σου. Αλλά εγώ σας λέγω, ν’ αγαπάτε τους εχθρούς σας, να ευλογείτε αυτούς που σας καταριώνται, να ευεργετείτε όσους σας μισούν, και να προσεύχεστε για όσους σας συμπεριφέρονται κακώς και σας διώκουν, για να γίνετε παιδιά του επουράνιου πατέρα σας, διότι ανατέλλει τον ήλιο του για κακούς και για καλούς και βρέχει για ευσεβείς και ασεβείς. Εάν δε αγαπήσετε όσους σας αγαπούν, ποιο μισθό θα έχετε; Δεν κάνουν το αυτό και οι τελώνες; Και εάν δείξετε στοργή στους φίλους σας μόνο, τι εξαιρετικό κάνετε. Δεν κάνουν έτσι και οι τελώνες; Να γίνετε λοιπόν τέλειοι, όπως ο πατέρας σας ο ουράνιος είναι τέλειος» (Ματθ. 5, 38-48).

  Και ο Χριστός δεν τα είπε αυτά μόνο θεωρητικά αλλά και τα βίωσε κατά τον πιο υπεύθυνο τρόπο. Την στιγμή που η αδικαιολόγητη κακία, ο σαδισμός και η θηριωδία των ανθρώπων είχε φθάσει στο απροχώρητο, ο Χριστός αντί να τους καταραστεί ή να τους τιμωρήσει είπε το αλησμόνητο και συνταρακτικό «πάτερ, άφες αυτοίς· ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» (Λκ. 23,34). Οι άνθρωποι του ζητούσαν να κατεβεί από τον σταυρό που εκείνοι τον είχαν ανεβάσει και κείνος δεν κατέβηκε· οι άνθρωποι προσπάθησαν πάση θυσία να κάνουν το Θεό θνητό και κείνος με τη θυσία του, τους έκανε αθάνατους.

  Ζητά όμως από αυτούς που θα τον ακολουθήσουν, ν’ απαρνηθούν τον εαυτό τους, ν’ άρουν κι αυτοί με τη σειρά τους τον οιονδήποτε σταυρό τους και να τον ακολουθήσουν στη ζωή που εκείνος τους έδειξε. Να φθάσουν στην κορυφή μιμήσεως του Χριστού και να συγχωρήσουν ακόμη και τους εχθρούς τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: