Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Για την απεργία πείνας του Θεόδωρου Τενέζου: Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ελληνική άποψη.

Posted by Thespis στο 24 Μαρτίου, 2009

Ο καλός φίλος Πολύδωρος απο την Αυστραλία έγραψε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο σχετικά με την παρατεινόμενη απεργία πείνας του κ. Θεόδωρου Τενέζου. Την παραθέτω (μαζί με το υπόλοιπο υλικό που μου έστειλε) γιατί πιστεύω οτι θα πρέπει αν την διαβάσουμε όλοι. Αποτελεί πρόταξη αξιών και στάσης ζωής.

Ο κ. Θεόδωρος Τενέζος αποτελεί μια τρομερή αντίφαση-δείγμα του σύγχρονου Έλληνα που ζει σε πλήρη σύγχυση: ενώ οι διεκδικήσεις του καλούν για ενεργητική δράση, αυτός τις ακυρώνει διαλέγοντας την παθητική στάση, και μάλιστα εκείνη της απεργείας πείνας. Ομοιάζει με τον καουμπόϋ που αυτοπυροβολείται στο πόδι καθώς βγάζει το πιστόλι του από την θήκη για μονομαχία.


Εάν ο κ. Θεόδωρος Τενέζος σκόπευε να μας δείξει πως όλοι οι ελέγχοντες τα ΜΜΕ και μαζί τους πως όλος ο πολιτικός κόσμος είναι διεφθαρμένοι, προδότες και απάνθρωποι, αυτό το επέτυχε ήδη με την παθητική του αντίσταση. Από εκεί και πέρα καλά θα κάνει να σταματήσει την απεργία πείνας και να ανεβάσει την αντίστασή του σε ενεργητικό επίπεδο για την ανατροπή του μονοπωλιακού καθεστώτος γιατί θα πάει αδικοχαμένος. Άνθρωποι σαν τον κ. Θ. Τενέζο είναι πολύ πιό χρήσιμοι ζωντανοί παρά πεθαμένοι.

Η παθητική αντίσταση, ή η αντίσταση του μάρτυρα, δεν αποδίδει καρπούς σήμερα. Αντιθέτως, χρειαζόμαστε ήρωες για να ορθοποδήσουμε. Οι μάρτυρες ως αρχέτυπα ακυρώνουν τις διεκδικήσεις μας και μας μεταλλάσσουν σε ποίμνια, άβουλα ανθρωπάρια κι αυτό δεν αρμόζει πια σε μια εποχή όπου, επιτέλους, η ανθρωπότητα αγωνίζεται για τη Ζωή ως Ιδέα. Οι επικυρίαρχοι επιθυμούν να πεθάνει ο αγαπητός μας Θεόδωρος ή μάλλον προτιμούν να ψοφήσει σαν σκυλί του δρόμου, κατά μείζονα λόγο για να εκμεταλλευτούν τον θάνατό του ποικιλοτρόπως, και να συνεχίσουν να επικρατούν καλά μέσω της μαρτυρίας του. Για να γίνω πιο κατανοητός (κι ας μήν αρέσει σε μερικούς): Οι μεσαιωνικοί θρύλοι για τους βίους αγίων και οσίων μαρτύρων του Χριστιανισμού σκοπόν είχαν, κι εξακολουθούν να έχουν, ακριβώς την στήριξη της φαύλης Εξουσίας και της Αδικίας μέσω της στέρησης του κοινωνικού συνόλου από τις φυσιολογικές αντιδράσεις του. Έτσι έχομε τη λατρεία της ιδέας του θανάτου που πονηρά προπαγανδιζει την άρνηση της Ζωής και του Έρωτα, και μαζί της έχομε τον φυσικό θάνατο ως σημείο αρχής μιας αιώνιας ζωής εν παραδείσω υπό τον όρον ό,τι «δεν διεκδικούσαμε τίποτε», ή – διαφορετικά και ισάξια – ό,τι ακυρώναμε τις διεκδικήσεις μας εν όσω ζούσαμε. Όμως, η αυτομαστίγωση του μαρτυρούντος καλόγερου δεν ακυρώνει τις «κακές» επιθυμίες του. Μόνο που τις θεριεύει ακριβώς επειδή τις καταπιέζει, τις διαστρέφει, και τις δαιμονοποιεί. Τοιουτοτρόπως η λανθασμένη αντίληψη/αντίθεση στο «κακό» είναι συνοδοιπόρος και νεροκουβαλητής του Κακού.

Συνεπώς, ενώ έχω μεγάλο θαυμασμό στον συμπαθέστατο κ. Θεόδωρο Τενέζο για τις διεκδικήσεις του, βρίσκω αποκρουστικό και ακυρωτικό ως μέσον προώθησής τους την απεργία πείνας. Καιρός για αλλαγή νοοτροπίας ξεκινώντας από μέσα μας. Καιρός για μια δράση που να χτίζει ένα μη μονοπωλιακό Κόσμο, έξω από το να αναλισκόμαστε σε ένα εξαντλητικό, αντι-μονοπωλιακό ολοκαύτωμα. Η μελέτη κι εφαρμογή των δοξασιών των αρχαίων προγόνων μας μπορεί να βοηθήσει σαυτό. Μάλιστα δε, ουδείς εξ αυτών εφάρμοσε απεργία πείνας ως μέσον διεκδίκησης διότι καταλάβαιναν πως η πείνα σβήνει το φώς στο τέλος της σήραγγος. Κι επιτέλους, εάν σήμερα το μονοπωλιακό σύστημα παραμένει στην εξουσία παρά τω ότι είναι ήδη νεκρό οφείλεται στις λανθασμένες διαλογές των αντιπάλων του και όχι σ’ αυτά που παραπλανητικά παρουσιάζουν τα ΜΜΕ ως προσωρινές «πληγές του Φαραώ».

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την Αυστραλία,

Πολύδωρος

Κι ένα αστειάκι.

ΣΤΑ Μ.Μ.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ:

«Εξ αιτίας των προσφάτων περικοπών στα κονδύλια και του κόστους στον ηλεκτρισμό, στο φυσικόν αέριον και πετρέλαιον, καθώς και στις άλλες τρέχουσες συνθήκες στην αγορά μαζί με την συνεχιζομένην πτώσιν στην αγορά των ΗΠΑ, το Φως στο Τέλος της Σήραγγος έχει σβησθή.

Ζητούμε συγγνώμη για όποιαν ενόχλησιν».

karamanlis-diafthora-kartel-tenezos-f

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Θ.ΤΕΝΕΖΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 21-3-2009

Ανοικτή επιστολή πρός τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή έστειλε ο Απεργός Πείνας Θεόδωρος Τενέζος.Η επιστολή κοινοποιήθηκε σέ όλους τούς πολιτικούς αρχηγούς,όπως και στόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προς  Πρωθυπουργό

κ.Κ.Καραμανλή

Αριθμ. Πρωτ. Κ2549/20-3-2009

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ονομάζομαι Θεόδωρος Τενέζος.

Το επάγγελμα μου είναι μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του χάλυβα και συγκεκριμένα στην εμπορία, μεταποίηση και τοποθέτηση σιδηρού μπετόν για οικοδομές.

Αυτοδημιούργητος!

Στον χώρο του χάλυβα από το 1989, εργαζομενος  αρχικά σε μικρές οικοδομές και αργότερα σε μεγάλα τεχνικά έργα ανά την Ελλάδα, συνεργαζόμενος με πολλές τεχνικές εταιρίες.

Το 2004 εξαγόρασα μια εταιρία εμπορίας σίδηρου (στον Ρεντη,στην βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα) που εμπορεύονταν αποκλειστικά σίδηρο της χαλυβουργίας SIDENOR, με κύκλο εργασίας 250 τόνους τον μήνα.

Μέσα σε 18 μήνες με πολύ κόπο και δουλειά ο κύκλος εργασίας έφτασε τους 1100 τόνους, δηλαδή ανάπτυξη 11% μηνιαίως.

Η επιχείρηση απασχολούσε 220-250 άτομα προσωπικό.

Το 2006 αισθανόμενος περιορισμό στην άνοδο της επιχείρησης μου από τις χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους, αποφάσισα να φέρω σίδερο από το το εξωτερικό (από χώρες της Ε.Ε.).Για  αυτή μου την κίνηση, που ήταν ενάντια στα συμφέροντα  των χονδρεμπόρων και των χαλυβουργιών (διότι η τιμή του εισαγόμενου  έπεφτε 80 – 100 ευρώ /τόνο, πιο φθηνό),το καρτελ του χάλυβα με προειδοποίησε μέσω επωνύμου μεγάλου  χονδρεμπόρου να μην προβώ στην εισαγωγή.

Δεν συμμορφώθηκα στην εντολή τους και σε 2 μήνες με συλλογικό εμπάργκο μου κλείσανε την επιχείρηση, καταστρέφοντας εμένα, τον συνεταίρο μου και τους εργαζομένους μας.

Προσέφυγα στο νομοθετημένο όργανο του κράτους την Επιτροπή Ανταγωνισμού με καταγγελία από το 2006, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, οικονομικής εξάρτησης και οριζοντίων συμπράξεων, δηλαδή καρτέλ.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να προφυλάξει τόν καταγγέλλοντα, ως όφειλε, με σωρεία  από παρανομίες και παραλείψεις πρόσφερε απλώχερη και πλήρη κάλυψη στους καταγγελόμενους, δηλαδή τις 3 χαλυβουργίες και τους χονδρεμπόρους τους, παρά την επιβεβαίωση της καταγγελίας μας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) τον Ιούνιο του 2008.

Απελπισμένος κατάφυγα στους αρμοδίους υπουργούς κ. Φώλια και κ. Χατζηδάκη καθώς και στον υφυπουργό κ. Βλαχο, ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να λειτουργήσει η Ε.Α. σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους και της Ε.Ε.

Η απάντηση που έλαβα ήταν σιωπηρά αρνητική και ο κύριος Βλάχος μου δήλωσε «Εγώ αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται ΣΙΔΕΝΟΡ  δεν μπορώ να τον μετακινήσω»!!

Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω δυστυχώς ότι τα μεγάλα συμφέροντα εξουσιάζουν τις δομές και τους μηχανισμούς δικαιοσύνης του Ελληνικού κράτους, καθώς και ότι έχουν επιβληθεί πλήρως στον πολιτικό κόσμο διαβρώνοντας τους θεσμούς και την έννοια της Δημοκρατίας.

Η αγανάκτηση και η απελπισία  ως άνθρωπο και Έλληνα πολίτη   με οδήγησε στην έσχατη μορφή διαμαρτυρίας μέχρι τέλους, την Πολιτική Απεργία Πείνας.

Για 36η ημέρα βρίσκομαι έξω από τα γραφεία της Ε.Α., Πατησιων 70 και Κοτσικα, καταγγέλλοντας την δομή του πολιτικό-οικονομικού συστήματος που μας έχει οδηγήσει ως πολίτες και ως χώρα στην απόγνωση, την φτώχεια και τελικά την καταστροφή!

Κύριε Πρωθυπουργέ

Νιώθοντας στο πετσί μου για 36 ημέρες την απάθεια και την αδιαφορία, ακόμα και σε ανθρωπιστικό επίπεδο, για την ζωή μου από τον πολιτικό κόσμο, σας ζητώ:

Αν πραγματικά είστε γνήσιος πολιτικός άνδρας και αγαπάτε τον Ελληνικό λαό, καλέστε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και

-ζητήστε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες για την εξαθλίωση που έφτασε το Ελληνικό κράτος.

-αποτινάξετε τον ζυγό των μεγάλων συμφερόντων που σας κρατά δέσμιους

-και καλέστε ελεύθεροι πλέον τον Ελληνικό λαό να στηρίξει ένα καινούργιο ξεκίνημα, με την συμμετοχή αντιπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, του πολιτικού κόσμου στο κοινοβούλιο, σε Πανεθνική συνδιάσκεψη με σκοπό να χτίσουμε όλοι μαζί ένα κράτος δικαίου και Ισονομίας  χωρίς ταξικές και οικονομικές διαφορές.

Για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη, οικονομική και πολιτική, κρίση από κοινού. Για το καλύτερο ΑΥΡΙΟ όλων μας!

Με πραγματική Αγάπη,                                              Αθήνα 20-3-2009

Ο απεργός πείνας για 36η ημέρα

Θεόδωρος Τενεζος

Κοινοποίηση Προς:

Πρόεδρο Δημοκρατίας κ.Κάρολο Παπούλια  Αριθμ. Πρωτ. 8/20-3-2009

Γεώργιο Παπανδρέου   ΠΑΣΟΚ Αριθμ.Πρωτ.127/20-3-2009

Αλέξανδρο Τσιπρα      ΣΥΡΙΖΑ  Αριθμ. Πρωτ. 69966/20-3-2009

Γεώργιο  Καραντζαφερη  ΛΑΟΣ Αριθμ.Πρωτ. 1318/20-3-2009

Αλέκα Παπαρήγα              ΚΚΕ   Αριθμ.Πρωτ. 87/20-3-2009

………………………………………………………….

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ EMAIL ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ

http://butterfly-butterflysworld.blogspot.com/
μερικά email που βρήκε η χριστίνα
info@star.gr
starpr@alphatv.gr
piles@alter.gr (χαρδαβελλας)
studioA@alphatv.gr (μανεσης)
pandorabox@alphatv.gr (βαξεβανης)
kalimerasas@alphatv.gr (αφτιας)
editorial-web@skai.gr (σκαι συνταξη)
folders@folders.gr (σκαι οι νεοι φακελοι)
info@maketv.gr (μακεδονια τβ)
progalter@alter.gr
warzone@megatv.com (εμπολεμη ζωνη)
erevna@megatv.com (ερευνα)


Αγαπητε κυριε Αυτια,

Εδω και 40 ημερες, ενας συμπολιτης μας, ενας συνανθρωπος μας, εχει θεσει τη ζωη του σε κινδυνο, ως εκφραση διαμαρτυριας και απελπισιας στην παντοδυναμια των καρτελ, που με αθεμιτα μεσα διαμπρφωνουν τις τιμες και τον ανταγωνισμο και καταπινουν τις μικρομεσαιες επιχειρησεις, οταν αυτες πανε να αναπτυχθουν και δεν ακολουθουν τους δικους τους κανονες.
Ο Θοδωρης Τενεζος, κατεστραμμενος απο τα καρτελ, αντιμετωπιζοντας την αδιαφορια του κρατους και των θεσμων, βρισκεται για 37η εβδομη ημερα εξω απο το κτιριο της Επιτροπης Ανταγωνισμου σε απεργια πεινας. Κανενα καναλι δεν εχει ασχοληθει ιδιαιτερα -εως καθολου- με το θεμα, δειχνοντας μια αδιαφορια ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΗ. Και φυσικα, δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση στο εκατομμυριο να μην το γνωριζουν τα ΜΜΕ, αφου εχει κυριολεκτικα βουιξει το διαδικτυο. Για την αδιαφορια των πολιτικων παραγοντων, ας μη μιλησουμε καν!

Ο λογος που απευθυνομαι σε εσας ειναι οτι προβαλλετε ενα προφιλ δημοσιογραφου που ενδιαφερεται για τα προβληματα των πολιτων και δεν εχει προβλημα να ξεσκεπασει τα κακως κειμενα, οποιος κι αν κρυβεται απο πισω. Θελω λοιπον να πιστευω, οτι θα αναδειξετε το μειζον αυτο θεμα, καθως πλεον η ζωη του κου Τενεζου κινδυνευει σοβαροτατα! Σας υπενθυμιζω οτι πλησιαζει τις 40 ημερες χωρις φαγητο! Και για οποιον εχει αμφιβολια, υπαρχει 24ωρη επικοινωνια και μπορειτε να δειτε τον Θοδωρη Τενεζο διαδικτυακα ανα πασα στιγμη της ημερας εδω: http://www.stopcartel.org/tv.php

Επιπλεον, εχει στειλει στον πρωθυπουργο μια ανοικτη επιστολη, οπου αναφερει την ιστορια του και τα αιτηματα του. Μπορειτε να την διαβασετε εδω: http://www.stopcartel.gr/gr/view.php?id=281

Θα ηθελα να σας ενημερωσω οτι η επιστολη μου αυτη θα δημοσιοποιηθει, μαζι με την απαντηση σας φυσικα, στο διαδικτυο, απο την ιστοσελιδα μου και απο τις υπολοιπες ιστοσελιδες που παρακολουθουν με αγωνια την εξελιξη και την πορεια της υγειας του Θεωδωρου Τενεζου. Θα σας παρακαλουσα να διερευνησετε το θεμα το συντομοτερο, καθως καθε ωρα που περναει ειναι πλεον κρισιμη.

Αναμενω την απαντηση σας.

Με εκτιμηση,
Χριστινα Λελη

THEODORE TENEZOS [tenezos@hotmail.com]

fili mou kalimera

sas efxaristo gia tin simparastasi tin alilegii kai tin prafmatiki agapi pou moy dinete
o agonas aftos ine olon mas
ekfrazi tin aganaktisi kai tin orgi enantia se ena sistima pou apartizete apo – ta megala simferonta ton politiko kosmo kai tou mixanismous elenxou kai katastolis pou exoun dimiourgisi – kai mas odigisan stin ftoxia tin distixia tin katastrofi kai ron argo thanato
imaste oli mazi gia ena kino stoxo tin elpida gia to abrio olon mas

thelo na sas parakaleso osi apo esas exete tin texniki dinatotita kai epithimite na anartisete din diefthinsi pou sas stelno me skopo na parapemponte osi theloun kai simfonoun na psifisoun gia tin panethniki sindiaskepsi

pedia sas efxaristo olous
ana soma
mesa apo mia iriniki foni
pou ekfrazi agapi

Advertisement

3 Σχόλια προς “Για την απεργία πείνας του Θεόδωρου Τενέζου: Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ελληνική άποψη.”

 1. aristofilos said

  Φίλες και φίλοι! Είμαι εναντίον τών καρτέλ αλλά, όταν έκανε εισαγωγή όχι Ελληνικών προιόντων ήταν πρέπουσα η συμπεριφορά του? Αυτές τις ενέργειες πρέπει να τις στιγματίζουμε γιά να μήν επαναλαμβάνονται. Και πρώτα απο όλα το εμπορικό επιμελητήριο είναι το υπ’αριθμον ένα προδοτικός οργανισμός εντός Ελλάδος!!! Χρηματοδοτεί τις Ελληνικές επιχειρησεις νά πηγαίνουν στο εξωτερικό καί νά μένουν άνεργοι οι Ελληνες εργαζόμενοι!Πολλοί από εμάς αγοράζουν ξένα προιόντα βγάζοντας οι ίδιοι τα μάτια μας. Οσο γιά τον συν-Ελληνα των συμπονω αλλά, πρέπει να καταλάβει το λάθος της πράξης του!!

 2. kleitos said

  Αγαπητέ Αριστόφιλε καλά έκανε ο άνθρωπος κι έκανε εισαγωγή όταν τα καθάρματα που μας κυβερνουν τα κάνουν πλακάκια με τα «ελληνικά» καρτέλ και πνιγουν τον επαγγελματια κατστρέφοντας την μεσαία τάξη. Τι προτιμάς δηλαδη, να παιρνει πρωτες ύλες από «ελληνικά» χέρια όταν αυτά τα χέρια είναι βουτηγμένα στη ρεμούλα και ρημαζουν την οικονομία μας; Χιλιες φορές ΟΧΙ!

  Αντιγράφω από ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ:

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

  ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΙΔΗΡΟΥ ΠΩΛΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΠΡΟΣ $39 ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟ ΠΩΛΕΙ ΠΡΟΣ 98 ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΘΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΙΔΗΡΟΥ ΦΘΗΝΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

  ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΡΟΥΝ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΑ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑ Ή ΚΑΡΤΕΛ-ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ -ΗΤΟΙ : ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΤΡΙΦΙΜΩΝ , ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ , ΦΡΟΥΤΩΝ-ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΑΛΕΥΡΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΩΝ κλπ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ , ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.

  ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ. Ο ΤΕΝΕΖΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΑΔΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ 1821

 3. aristofilos said

  Φίλε Κλείτε! Καλή η σκέψη σου, αλλά κάποτε και ο Παπανδρέου έδωσε άδειες στης λαικές στους αγρότες γιά νά πουλάνε φθηνότερα, οι αγρότες όμως πουλουσαν ίδια τιμή με τους εμπορους, ποιο ήταν τό κέρδος του εργάτη καί τού λαού ??? Συμφωνώ ότι υπάρχει συνωμοσία αλλά 90%του λαού κοιμάται τον ύπνο τού δικαίου! Γι αυτό το λόγο είμαι επιφυλακτικός σέ ότι βλέπω καί ότι ακούω!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: