Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Ο δρ. Τρύφων Ολύμπιος προς τους βουλευτές: «άγιο φως» και «τιμές αρχηγού κράτους».

Posted by Thespis στο 29 Απριλίου, 2009

Ο ιδρυτής των Προμηθείων, δρ. Τρύφων Ολύμπιος, έστειλε την παρακάτω επιστολή προς τους βουλευτές της εθνικής μας αντιπροσωπείας με αφορμή την υποδοχή ενός φαναριού προερχόμενου εκ του Ισραήλ (Ιερουσαλήμ) με τιμές αρχηγού κράτους(!)

agiofos493

Προς τους εκλεγμένους πολιτικούς

Αξιότιμοι κύριοι της πολιτικής και της Βουλής των τριακοσίων

Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή όχι διότι πιστεύω ότι έχετε διάθεση να ασχοληθείτε με το παρακάτω θέμα, αλλά για να έχω τελέσει το καθήκον μου ως πολίτης.

Προ ημερών μετεφέρθη το «άγιο φως» με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο από το Ισραήλ, ενώ το συνόδευαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και απενεμήθησαν τιμές αρχηγού κράτους. Στην συνέχεια μετεφέρθη το φως με αεροπλάνα και πολεμικά ελικόπτερα σε διάφορα μέρη της χώρας.

Ερώτημα πρώτο:

Ποιός πλήρωσε τα έξοδα; Αν το κράτος, τότε σημαίνει ότι εμείς οι φορολογούμενοι χρεωθήκαμε. Με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιήθησαν τα χρήματά μας κατ’ αυτό τον τρόπο, ενώ είναι έξοδα της εκκλησίας η οποία κατέχει αμύθητο πλούτο και μάλιστα αφορολόγητο; Και αυτό συμβαίνει σε καιρό οικονομικής κρίσεως για την οποία μας ζητάτε να σφίξουμε το ζωνάρι!!!!!

Ερώτημα δεύτερο

Γιατί υπήρξε πολιτική εκπροσώπηση, αφού αυτό ήταν καθαρά θρησκευτική υπόθεση μιας εκκλησίας. Εν τοιαύτη περιπτώσει να φέρετε, επίσης επισήμως, μια πέτρα από την Μέκκα και με τις ίδιες τιμές. Φαίνεται ότι είναι μια πολιτική παρωδία, όπως πολλές άλλες, που δεν έχει άλλο από προπαγανδιστικό χαρακτήρα προς το κενοκέφαλον, αλλά πολυπληθές ποίμνιο, από το οποίο αντλείτε ψήφους και θέλετε να το διατηρείτε κενοκέφαλον ες αεί.

Ερώτημα τρίτο:

Προς τί οι τιμές αρχηγού κράτους σε ένα φως από μια σπηλιά του Ισραήλ; Φέρατε με τιμές φως από μια κρύπτη άλλης χώρας στην χώρα που γέννησε το φως της ανθρωπότητας, καταδεικνύοντας περιτράνως ότι το φως έχει εκλείψει από αυτή την χώρα, που κατά σύμπτωση έχει ονομαστεί Ελλάς. Επίσης φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν αντιπροσωπεύετε την πνευματική Ελλάδα, δεν έχετε καμιά οργανική σχέση με αυτήν, την εξευτελίζετε και την υποδουλώνετε πνευματικώς στον οίκο Ισραήλ. Και μη μου πείτε η «Ορθοδοξία μας» και τα συναφή, ή ότι είσθε θρησκευόμενοι, γιατί ανάθεμα αν έχετε γνώση περί χριστιανισμού, ορθοδοξίας και της σχέσεώς τους με την Ελλάδα. Εκείνο που προέχει για σας είναι η αναπαραγωγή σας ως ποιμενάρχες ενός κενοκεφάλου ποιμνίου. Γι’ αυτό προβαίνετε σε παρωδίες τιμών με τσολιάδες και αγήματα, προέδρους δημοκρατίας, πρωθυπουργούς κλπ. Αν όντως είστε θρησκευόμενοι δεν χρειάζεσθε φανφάρες.

Γνωρίζω ότι αυτά θα είναι λόγια άχρηστα για σας, αφού το πολιτικό ποίμνιό σας είναι ταυτοχρόνως και ποίμνιο της εκκλησίας. Έτσι ο ανθρωπάκος της κατά σύμπτωσιν Ελλάδος έχει καταστεί ένα άβουλο και χαζοχαρούμενο ποίμνιο σε πολλές ποιμαντορίες, και διαιωνίζεται και εκτρέφεται για να παραμένει ποίμνιο. Γιατί αν πάψει να είναι ποίμνιο και καταστεί Έλλην, τότε δεν θα έχετε εσείς θέση στα έδρανα, θα είναι άλλοι που θα είναι Έλληνες στην συνείδηση και στην σκέψη. Εσείς ομιλείτε δήθεν για Ελλάδα ενώ η ψυχή σας και το βλέμμα σας είναι στραμμένα στο Ισραήλ, ενώ το έθνος Ισραήλ είναι το μόνο που μπορεί να είναι υπερήφανο για την ταυτότητα του.

Στούπα Μεσσηνίας, 27 Απριλίου 2009

Τρύφων Ολύμπιος

Advertisement

5 Σχόλια προς “Ο δρ. Τρύφων Ολύμπιος προς τους βουλευτές: «άγιο φως» και «τιμές αρχηγού κράτους».”

 1. ΣΠΥΡΟΣ said

  Συμφωνώ απολύτως στα σχόλια αναφορικά με τους «εκπροσώπους» των Ελλήνων στο Κοινοβούλιο. Για το ρόλο τους, τις προτεραιότητές τους, την κενόδοξη συμπεριφορά τους.
  Καπιλευόμενοι τα θρησκευτικά συναισθήματα του κόσμου αυτοπροβάλονται για ίδιο κέρδος.
  Διαφωνώ κάθετα όμως με το πάθος με το οποίο καταφέρεται ο συντάκτης στο συμβολισμό του «φωτός».
  Ας είναι σεβαστά τα θρησκευτικά συναισθήματα και δθκαιώματα του καθενός. Σχόλια, ναι δεκτά …ειρωνία όμως απαράδεκτη.
  Ευχαριστώ

 2. Γεώργιος said

  Ευτυχώς που υπάρχουν και ορισμένοι Τρύφωνες!
  Επειδή η θρησκεία είναι γέννημα της φιλοσοφικής αναζήτησης που στο συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, τους αναλογεί αυτό το επίπεδο αντιμετώπισης!

  Έχω μιά απορία όμως!
  Αφού το φώς είναι άγιο γιατί το έχουν μεσα στη γυάλα;
  Φοβούνται μήπως σβήσει;

  Γι αυτούς που δεν σοκάρονται εύκολα (πολιτικούς και μή)συνειστώ την ανάγνωση του μυθ Ιστορήματος «τα τίμια και ιερά κάκκαλα» του Τρύφωνα Ολύμπιου.

  Ευδαιμονείτε!

 3. evangelos- loukadakis said

  ma pos na katalavi o o kathe Ellinas apo pou erxete to pragmatiko fos otan gonatizei empros sto petraxeili kai skyvi to kefali san doulos ston jehova afou den eixe pote mesa tou tin megaloiotita tou kai tin eleftheria tis skepseos kai gnothi tou eaftou tou !

 4. Η έλευση του φωτός της απάτης (αποδεδειγμένα) της αντιγνώσης και του μίσους
  με τα ναύλα πληρωμένα απ ευθείας από την τσέπη μας (αποδεδειγμένο και αυτό)!

  Ακούραστε Μιχάλη Καλόπουλε… δεν κατάλαβαν ακόμα τι τους λες!
  Ξαναπέστα τους λοιπόν! Μήπως και…..το καταλάβουν και πάψουμε εμείς
  οι φορολογούμενοι Νεοέλληνες να πληρώνουμε τα ………να μην πώ!

  Ο Ελλην φορολογούμενος.

 5. ΡΕΝΑ ΣΥΡΑΝΙΔΟΥ said

  ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ,ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ;ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Κ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑIΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ;ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΛΛΑ Κ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: