Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Αττικά Διονύσια 2009!

Posted by Thespis στο 13 Μαΐου, 2009

Η Λατρευτική Κοινότητα ΛΑΒΡΥΣ ευχαριστεί θερμά τις κάτωθι συλλογικότητες και προσωπικότητες για την συμβολή τους στην επιτυχία της εορταστικής εκδήλωσης ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ.

Την τελεστική ομάδα του θεατρικού σχήματος ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΥΣ για την συγκινητική παρουσίαση του δρωμένου «Διόνυσος Δενδρίτης».
Το εξαιρετικής σύλληψης και απόδοσης δρώμενο του θιάσου πραγματικά θέτει ένα νέο επίπεδο σε κάθε τέτοια προσπάθεια.
Η εορτή δεν θα ήταν η ίδια χωρίς εσάς.

Τους Μάριο Βερέττα και Γιώργο Κλώνη για την εξαίρετη ερμηνεία και παρουσίαση με θεατρικό αφηγηματικό τρόπο του βασικού μυθικού πλαισίου γύρω από τον Θεό Διόνυσο.

Την Λακωνική Αγωγή καθώς και το φιλοσοφικό εργαστήρι «Αθηνά Εργάνη» που μετέθεσαν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους (Απολλώνια και ομιλία), έτσι ώστε να στηρίξουν τα Αττικά Διονύσια.

Σας ευχαριστούμε θερμώς για την στήριξη σας.

Τον ζωγράφο Ζαφείρη και τους Ικτίνο Σταθόπουλο και Εξηκία που ομόρφυναν τον χώρο με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους.

Τις Εκδόσεις Μάριος Βερέττας (http://www.verettas.gr) και την Βασιλική Νίκα (v.nika@yahoo.com) που έφεραν και παρουσίασαν τα βιβλία και τα παραδοσιακά προϊόντα τους αντιστοίχως.

Τον προσωπικό ηλεκτρονικό ιστότοπο www.schizas.gr και τον δημιουργό του που συνέβαλε τα μέγιστα στην προώθηση της εορτής αφιερώνοντας χρόνο και κόπο.

Το ΕΛΛΗΝΑΙΣ και όποιο άλλο συλλογικό φορέα του οποίου εκπρόσωποι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Τον ιστότοπο «Θέσπης» (https://12thespis.wordpress.com) για την ανάρτηση και προώθηση της πρόσκλησης μας και το ηλεκτρονικό περιοδικό τέχνης In Nomine portal» (http://www.authorway.com) για την όμορφη παρουσίαση της εκδήλωσης.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλες τις φίλες και τους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Η επιτυχία της εκδήλωσης, οφείλεται σε όλους εσάς.

http://dionysia.labrys.gr/

……………………………………………………………………….

Παρά την μεγάλη –πρόωρα θερινή- ζέστη που επικρατούσε, και τη μεγάλη διάρκεια της εκδηλώσεως, η προσέλευση του κόσμου δεν θα μπορούσε παρά να είναι αθρόα… Τα Αττικά Διονύσια 2009 τελέστηκαν με μεγάλη επιτυχία!

dionysia2009

«Τόν Διόνυσο προσκαλώ, τόν θορυβώδη πού φωνάζει «ευά»! Τόν πρωτογενή πού έχει δύο φύσεις καί γεννήθηκε τρείς φορές. Τόν Βακχικό βασιλιά, πού ζεί στούς αγρούς, τόν ανέκφραστο, τόν απόκρυφο πού έχει δύο κέρατα καί δύο μορφές, τόν γεμάτο από κισσό, πού έχει πρόσωπο ταύρου, τόν Βακχικό, τόν αγνό, τόν τριετή πού τρέφει τά σταφύλια καί έχει γιά πέπλο βλαστάρια… Αθάνατε θεέ, άκουσε μακάριε τή φωνή μου καί σπεύσε μέ γλυκύτητα καί μέ προσήνεια, έχοντας ευμενή διάθεση μαζί μέ τίς καλλίζωνες συντρόφους σου».

-Ορφέως, «Διονύσου Θυμίαμα».

6_10_05_09_1_55_27_0

Έτσι ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις (στο χώρο της Χρυσαλλίδος), φυσικά, με τον Ύμνο προς τον θεό Διόνυσο. Ακολούθησαν διάφορα δρώμενα, όπως Τελετή Ονοματοδοσίας, ένας μονόλογος από τον κ. Μάριο Βερέττα με θέμα την ιστορία του Διονύσου, η παράσταση του θεατρικού σχήματος «Διόνυσος Ελευθερεύς», Διονυσιακός Χορός, μουσική από το σχήμα «Κάβειρος» και, φυσικά, μεγάλο γλέντι για το κλείσιμο της Εορτής…!

atdion000

Την διοργάνωση της εκδηλώσεως τήν επιμελήθηκε η Λατρευτική Κοινότητα «Λάβρυς».
Περισσότερες πληροφορίες, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις λαμπρές και εξαιρετικές εκδηλώσεις θα βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα της  Λατρευτικής Κοινότητας «Λάβρυς» αλλά και στο In Nomine Portal, διευθύνσεις απ’ όπου προμηθευτήκαμε κι εμείς το υλικό.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: