Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2012

Posted by Thespis στο 11 Ιουνίου, 2012

Π ρ ο μ ή θ ε ι α 2012

28, 29, 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου

Εκδηλώσεις τιμής

προβολής και ανάδειξης

της ελληνικής θέασης του κόσμου

.

Προμηθεϊκόν κάλεσμα

..

Στις πρωτόφαντες στιγμές που περνάει η χώρα μας, εκείνο που πρωτίστως έχει ανάγκη ο λαός μας και το έθνος μας είναι το φρόνημα για ν’ αντεπεξέλθει στην κατά μέτωπο και δίχως προσχήματα επίθεση που δέχεται από τις δυνάμεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας και των εσωτερικών της φερεφώνων. Μόνο αν κατορθώσουν να κάμψουν το φρόνημα, τότε μόνον συρρικνώνονται οι αντιστάσεις.

Δεν μας αξίζει να αφηνόμαστε ανήμποροι στην εξαθλίωση που προωθούν εκείνοι που απεργάζονται το μέλλον και την ύπαρξή μας. Απόγονοι γενναίων και τιμωμένων απ’ όλη την ανθρωπότητα προγόνων και κληρονόμοι υψηλών αξιών, χρειάζεται να ξαναβρούμε το μίτο της ατομικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, εμβαπτισμένου στα νάματα της πατρογονικής μας κληρονομιάς. Για να αναπτερωθεί το ηθικό των πολιτών, απηυδισμένων απ’ την υποκρισία και τη διπροσωπία ανευθύνων ιθυνόντων αλλά και την ανέχεια που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν.

Βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας, απο εκείνες όπου μια σπίθα αρκεί για ν’ αφυπνίσει έναν λαό καταπονημένο απ’ των αιώνων τα ψεύδη κι από τη συστηματική αλλοίωση και νόθευση των εννοιών, των ιερών και των προγονικών του αξιών. Έναν λαό που ωστόσο αναγνωρίζει ασυναίσθητα τις αρχέγονες πηγές της ύπαρξής του όταν αναδύεται και πάλι καθάρια, διαυγής και ρέουσα η Αλήθεια μέσ’ απ’ τα σκοτάδια της Λήθης.

Αυτές οι αρχέγονες πηγές που μας γέννησαν θα ζωντανέψουν για άλλη μια φορά επί ένα τετραήμερο στις γιορτές των Προμηθείων 2012, στις υπώρειες του Ολύμπου. Για να έρθουμε σε επαφή με την κοσμοθέαση των προγόνων μας, να λουστούμε με απολλώνια ενατένιση τον ρέοντα λόγο τους και να κατανοήσουμε με διονυσιακή κατάνυξη την αρχαία ψυχή ανάμεσα στους δρυς, τα πλατάνια και τις Αμαδρυάδες Νύμφες του Όρους των Θεών. Στέλλοντας προς όλους το μήνυμα πως το ελληνικό πνεύμα των υψηλών ιδεωδών, του αρχαίου κλέους αλλά και της μαχητικότητας έναντι των Μήδων και των Μηδισάντων είναι πάντοτε εδώ, εσαεί παρών, ως διαχρονικός παράγοντας υπερηφάνειας, ελπίδας και ηθικής ανάκαμψης.

Τα Προμήθεια 2012 συνιστούν μια πράξη αντίστασης απέναντι στους μαζικούς ισοπεδωτικούς μηχανισμούς στους οποίους επιδιώκουν να μας εγκλωβίσουν. Αποτελούν έναυσμα επίκαιρου και γόνιμου προβληματισμού για διεξόδους στα αδιέξοδα του σήμερα, με άξονα σκέψης και πλαίσιο αναφορών τον καθάριο λόγο, τη διαύγεια σκέψης και την κοσμοαντίληψη Εκείνων στους οποίους αναγνωρίζει η σώφρων ανθρωπότητα ότι τους οφείλει τα πάντα.

Τα 17α Προμήθεια, η μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής κοσμοθεάσεως, θα τελεστούν με λαμπρότητα και με την παρουσία, την ηθική στήριξη ή και την ενεργό συμμετοχή όλων των φορέων και των εκπροσώπων του ελληνοπρεπούς χώρου που σέβονται τον πανελλήνιο αυτό θεσμό. Η επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων επαφίεται, όπως κάθε χρόνο, στη θέρμη και το αγκάλιασμα των χιλιάδων ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που εδραίωσαν το θεσμό αυτό, τον ανέδειξαν ως κορυφαία εκδήλωση του ελληνισμού και συνεχίζουν να τον στηρίζουν ενεργά με την ενθουσιώδη παρουσία τους και τη συμμετοχή τους.

Οράτε το μέλλον, ευγένειαν ασκείτε, επαινείτε αρετήν

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!

Επιτροπή Προμηθείων 2012


Advertisement

5 Σχόλια προς “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2012”

 1. Mitsos Lepoyras said

  Πολύ «ενδιαφέρον», να πρεσβεύει κάποιος θρησκευτικές απόψεις τις οποίες πρέπει να τις επιδείξει μόνο… μεταμφιεσμένος…
  Η γνήσια παράδοση ενός τόπου, είναι μέρος της ζωής του και όχι πάρτι μασκέ που προκαλεί την θυμηδία και την απαξίωση της αρχαιότητας.

  Και κάτι άλλο: οι αρχαίες μαρτυρίες των προγόνων μας είναι πολλές και σαφείς, ότι ελληνικό πνεύμα με αιγυπτιακές γιορτές και θεούς, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Ας πάνε λοιπόν τα «Προμήθεια» να τελεστούν στην Αίγυπτο διότι αφορούν τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό και όχι τους Έλληνες.

 2. Αλέξανδρος Μάνεσης said

  Συμφωνώ απολύτως με τον Μήτσο τον (Χ)λέπουρα πιο πάνω, διότι όντως το έχουν κάνει πάρτι μασκέ όλοι αυτοί οι ρασοφόροι με τα γένια, τις μαύρες ή τις καφετιές φούστες τους, τα αστεία μαύρα καπελάκια τους ή τα επίχρυσα καπέλα των μητροπολιτών, τις παρδαλές χρυσοποίκιλτες φορεσιές τους κλπ. Δηλαδή τις θρησκευτικές τους απόψεις τις επιδεικνύουν πάντα μεταμφιεσμένοι σαν να βρίσκονται στο καρναβάλι της Πάτρας.

  Και κάτι άλλο: είναι σαφές ότι το ελληνικό πνεύμα δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξει με εβραϊκές τελετουργίες και εβραϊκούς θεούς και δοξασίες. Ας πάνε λοιπόν όλοι αυτοί οι παπάδες και οι δεσποτάδες να κάνουν τις λειτουργίες τους στο Ισραήλ, διότι όσα κάνουν κι όσα λένε αφορούν τους εβραίους κι όχι τους Έλληνες.

 3. Mitsos Lepoyras said

  Πολύ χαίρομαι που συμφωνούμε ότι οι αιγυπτιολάτρες Έλληνες δωδεκαθεϊστές, θα πρέπει να πάνε επιτέλους στην Αίγυπτο όπου ανήκουν.
  Και να προσθέσω ότι οι διονυσιακές γιορτές που αναφέρονται, εμπεριέχουν και το θρησκευτικό προσκύνημα στον φαλλό και τον χορό γύρω από αυτόν. Ως εναλλακτική λύση, υπήρχε και το προσκύνημα στις ερμαϊκές στήλες που ήταν το ίδιο πράγμα. Επίσης, μην ξεχάσουμε και τις γιορτές προς τιμή του θεού Πάνα ο οποίος τις κατσίκες τις έβαζε κάτω, όχι όμως για να τις βοσκάει…
  Πράγματι, πιστεύω ότι τέτοιες γιορτές, ακόμα και οι Αιγύπτιοι από τους οποίους τις εισήγαγαν οι αρχαίοι Έλληνες, σήμερα δεν θα καταδέχονταν να τις αναβιώσουν. Ας φανταστούμε λοιπόν την κατάντια κάποιων Ελλήνων που δέχονται να τις αναβιώνουν σήμερα. Δηλαδή πάει κοτζάμ άντρας, που φοράει χλαμύδα, και κρατάει ασπίδα και ακόντιο, και κάνει «ου, ου, ου , ου» παριστάνοντας τον (αμερικανό) Λεωνίδα στο «300», και να πηγαίνει μετά να προσκυνάει το ανδρικό πέος ή να χορεύει γύρω του; Θέλουν προσοχή αυτά τα πράγματα, ο κόσμος είναι κακός και κουτσομπολεύει…

 4. Αλέξανδρος Μάνεσης said

  Διαπιστώνω φίλε μου ότι διακατέχεσαι από μια πουριτανική απέχθεια σε ό,τι σχετίζεται με απεικόνιση φαλλών. Μη στεναχωριέσαι όμως, με λίγη προσωπική μελέτη που θα αναπληρώσει την ελλιπή μόρφωση που σου έδωσαν, μπορεί να αντιληφθείς ότι ο φαλλός ή ο Πάνας εξέφραζαν σύμβολα γονιμότητας. Αν βέβαια εμφορείσαι βαθύτατα υπό του πουριτανισμού, εκτός από τη μόρφωση, σου συνιστώ και ψυχανάλυση για να καταφέρεις να ξεπεράσεις τα τραύματα που σου προξένησαν παιδιόθεν.

  Τα περί «κοτζάμ άντρα που φοράει χλαμύδα και κάνει “ου, ου, ου , ου” και μετά προσκυνάει το ανδρικό πέος ή χορεύει γύρω του» και λοιπά κουραφέξαλα, έχεις κάθε δικαίωμα να τα γράφεις εφόσον στη δημοκρατία έχει το δικαίωμα να γράφει ο καθένας ό,τι παπαριά κατεβάσει η γκλάβα του ή ό,τι φαντασίωση ή συκοφαντία επινοήσει. Η περίπτωσή σου κι αυτά που γράφεις είναι τρανή απόδειξη ότι όντως «ο κόσμος είναι κακός και κουτσομπολεύει».

  Χαίρομαι πάντως αγαπητέ που δεν εξέφρασες καμία αντίρρηση στο ότι μητροπολίτες, δεσποτάδες και παπάδες δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον εβραϊσμό σε όλο του το μεγαλείο. Υποθέτω συνεπώς ότι συμφωνείς στο ότι όσοι διακατέχονται από παρόμοιες εβραιοχριστιανικές δοξασίες ενώ παράλληλα απεχθάνονται τα αρχαία ελληνικά ήθη, κάθε άλλο παρά Έλληνες θα πρέπει να λογίζονται. Στο κάτω κάτω της γραφής, πόσο Έλληνας θα πρέπει να λογίζεται κάποιος που λατρεύει και υμνεί κάθε Κυριακή «το σπέρμα του Αβραάμ» (9η ωδή στις δεσποτικές και θεομητορικές εορτές), πιστεύοντας μάλιστα ότι ο Αβραάμ είναι ο προπάτοράς του, ότι δηλ. έχει προέλθει και ο ίδιος από το σπέρμα αυτού του συμπαθούς κυρίου, το οποίο σπέρμα του, το υμνεί με κατάνυξη σε κάθε όρθρο;

 5. Mitsos Lepoyras said

  Φίλε μου, επειδή είμαι άνδρας, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον φαλλό, διότι τον έχω επάνω μου. Τον χρησιμοποιώ όταν πηγαίνω στο μπάνιο, και όταν κοιμάμαι με την γυναίκα μου, όμως δεν χοροπηδάω γύρω του, ούτε σκύβω και τον προσκυνάω όπως οι πρόγονοί μας. Οι φαλλικές λατρείες, τις οποίες συχαινόταν κυριολεκτικά ο πρόγονός μου ο Ηράκλειτος, μας οδηγούν σε ένα πρωτόγονο θρησκευτικό πρότυπο, όπου οι άνθρωποι έμπηγαν φαλλούς στα χωράφια τους για να βγάλουν καρπούς.

  Εκτός κι αν ο Ηράκλειτος είχε κάποια «πουριτανική απέχθεια» στους φαλλούς…

  Περιττό να αναφέρω και την λατρεία του ταύρου όπου οι απεικονίσεις της μιθραϊκής λατρείας όπου το σπέρμα του ταύρου συλλεγόταν σε αγγείο, αφήνουν θλιβερά υπονοούμενα για την κατάντια της εξέλιξης της ειδωλολατρικής θρησκείας. Για το γεγονός ότι το σπέρμα του ταύρου αναμιγνυόταν με άλλα υλικά και ίσως πινόταν σε μυστηριακές τελετές, δεν είμαι εγώ ο πρώτος που το λέει.

  Δεν είναι φρίκη άλλωστε το γεγονός ότι ο φαλλο-θεός Διόνυσος, οδηγούσε τους προγόνους μας, μόλις τον 2ο αιώνα μ.Χ. να κάνουν ανθρωποθυσίες όπως μαρτυρά ο Πλούταρχος;
  «Kαι μέχρι νυν Ορχομένιοι τας από του γένους ούτω καλούσι. και γίνεται παρ’ ενιαυτόν εν τοις Αγριωνίοις φυγή και δίωξις αυτών υπό του Διονύσου ξίφος έχοντος. έξεστι δε την καταληφθείσαν ανελείν, και ανείλεν εφ’ ημών Ζωίλος ο ιερεύς» («Αίτια Ελληνικά» 299f)

  Οι «δεσποτάδες και οι παπάδες», αντιπροσωπεύουν τον Χριστιανισμό, ο οποίος, μέσα στην Καινή Διαθήκη ονομάζει τους ιουδαίους «άθεους». Διότι, ο Χριστός δεν δίδασκε τον ίδιο Θεό με τους εβραίους. Οι εβραίοι είχαν αλλοιώσει την διδασκαλία των προφητών οι οποίοι δίδασκαν την Αγία Τριάδα. Ο Χριστός δίδαξε ότι ο θεός είναι τριαδικός και αφορά όλους τους λαούς του κόσμου. Αντιθέτως, οι εβραίοι δεν αποδέχτηκαν τον Υιό και γι’ αυτό χαρακτηρίζονταν άθεοι (Α΄ Ιωάν. 2,22-23). Επίσης δίδασκαν ότι ο Θεός είναι δικός τους, εθνικός, πράγμα που απέρριψε ο Χριστός σε πάμπολλα εδάφια καθώς ο Θεός είναι όλων των λαών, όλων των ανθρώπων (Ματθ. 24,14 / Μάρκ. 16,15 / Λουκ. 24,47 / Ιωάν. 1,9 / Πράξ. 13,46-47 / Α’ Τιμ. 2,7 / Ρωμ. 1,8 / Κολ. 1,5-6 / Αποκ. 14,6).

  Άρα, ας μείνουμε σοβαροί. Ο όρος «σπέρμα αβραάμ» είναι θρησκευτική ορολογία που σημαίνει εκείνους που πιστεύουν στον θεό των Χριστιανών, και παραπέμπει στην αρχή της πίστης στον Θεό, που δεν πηγάζει από το Ισραήλ. Διότι, Ισραήλ δεν υπήρχε τότε. Η πίστη στον Θεό πηγάζει από έναν περιπλανώμενο βοσκό τον Αβραάμ, που ήταν από την αρχαία βαβυλωνιακή πόλη Ουρ.

  Και ασφαλώς, οι πρόγονοι των Ελλήνων είναι Έλληνες σε όποια θρησκεία κι αν ανήκουν. Αυτό είναι αυτονόητο. Μήπως επειδή οι αρχαίοι μας πρόγονοι υιοθέτησαν αιγυπτιακούς θεούς, αυτό σημαίνει ότι πρόγονοί των σημερινών νεοπαγανιστών, είναι… Αιγύπτιοι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: