Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Με τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας να αλλάζει χέρια, ξεκινά η στρατιωτική κατοχή της χώρας…

Posted by Thespis στο 21 Δεκεμβρίου, 2015

25ce259a25ce25b125ce25b625ce25ac25ce25ba25ce25b725cf258213του Δημήτρη Καζάκη

Ο Γαλλογερμανικός άξονας απαιτεί να γίνει το πρώτο βήμα στη δημιουργία δυνάμεων υπερεθνικών αστυνομικής καταστολής και στρατιωτική κατοχής επικράτειας κρατών μελών της ΕΕ. Με το πρόσχημα των «εκτάκτων συνθηκών» λόγω προσφυγικού. Μην ξεχνάμε ότι ο εφιάλτης του ναζισμού και του φασισμού, οι κατακτητικοί πόλεμοι, αλλά και κάθε επιβουλή της απολυταρχικής εξουσίας εναντίον των λαών, γεννήθηκε πάντα μέσα από ένα καθεστώς «έκτακτων συνθηκών».

Οι υπουργοί Εσωτερικών από τη Γαλλία και τη Γερμανία, σε κοινή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαίτησαν να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται στην ΕΕ. Για να γίνει αυτό οι υπουργοί του νέου άξονα ζητούν με την επιστολή τους μια ισχυρότερη Frontex, τον Οργανισμό διαχείρισης συνόρων της ΕΕ.

Δείτε τι ζητούν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ενεργήσει γρήγορα και με αυστηρότητα» προκειμένου να «διασφαλίσει ένα ύψιστο επίπεδο ασφάλειας στην επικράτειά της». Η Frontex «θα πρέπει να διαθέτει ένα πιο σημαντικό απόθεμα αποσπασμένων επιχειρησιακών δυνάμεων» και «σε έκτακτες συνθήκες» θα πρέπει «να μπορεί να παίρνει την πρωτοβουλία να αναπτύσσει με δική της ευθύνη ομάδες ταχείας επέμβασης στα σύνορα», υπογραμμίζουν ο Γάλλος και ο Γερμανός υπουργός εσωτερικών.

Οι συνοριοφύλακες της Frontex θα πρέπει «να έχουν πρόσβαση στις κατάλληλες βάσεις δεδομένων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης (το Ευρωπαϊκό Σύστημα Παραβολής Δακτυλικών Αποτυπωμάτων των Αιτούντων Άσυλο [Eurodac], τις βάσεις δεδομένων της Interpol και τις εθνικές βάσεις δεδομένων, κυρίως) και ο ρόλος της «θα μπορούσε επίσης να διευρυνθεί μέχρι την πιθανότητα να διεξάγει επιχειρήσεις στο έδαφος μιας τρίτης χώρας», με τη συμφωνία της ενδιαφερόμενης χώρας και της ΕΕ, υπογραμμίζουν οι δύο υπουργοί.

Οι 28 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν ήδη την περασμένη εβδομάδα να ξεμπλοκάρουν το ευρωπαϊκό Αρχείο Ονομάτων Επιβατών («PNR»), ένα αρχείο που επιτρέπει την παρακολούθηση των διαδρομών των αεροπορικών επιβατών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο επικεφαλής της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ, συγκέντρωση αδιακρίτως δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Με το σύστημα αυτό, κάθε ευρωπαίος πολίτης ή μη που ταξιδεύει στην ΕΕ θα ταυτοποιείται και θα παρακολουθείται ως οιονεί τρομοκράτης. Ένα αστυνομικό υπερκράτος γεννιέται, πολύ πιο τρομερό και αδίστακτο από οποιοδήποτε αστυνομικό κράτος έχει γνωρίσει στην ιστορία της η γηραιά ήπειρος.

Τι ζητούν λοιπόν οι εκπρόσωποι του νέου ευρωπαϊκού άξονα; Κάτι πολύ απλό. Να αναβαθμιστεί η Frontex σε δύναμη ταχείας επέμβασης με σκοπό τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Και μάλιστα με δυνατότητα να επιχειρεί χωρίς καν την έγκριση του κράτους μέλους, στην επικράτεια του οποίου αναπτύσσει δυνάμεις. Για λόγους φυσικά «εκτάκτων συνθηκών».

Αν αυτό δεν σημαίνει απαρχή στρατιωτικής κατοχής εδαφικής επικράτειας κράτους μέλους, τότε τι σημαίνει; Οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης της Frontex, θα δίνουν λογαριασμό στις δυνάμεις του άξονα και στο διευθυντήριο της ΕΕ. Και μάλιστα με πρόσβαση όχι μόνο στις βάσεις δεδομένων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κράτους μέλους.

Για την Ελλάδα αυτό σημαίνει πρακτικά μετεξέλιξη της σημερινής αποικιακής κατοχής που ασκείται πρωτίστως με όρους πολιτικούς, κανονιστικούς και δημοσιονομικούς, σε στρατιωτική. Κι όλα αυτά με άλλοθι το προσφυγικό. Ποτέ άλλοτε από την εποχή της ναζιστικής κατοχής, δεν έχει τεθεί έτσι απροκάλυπτα θέμα κυριαρχίας της Ελλάδας. Ακόμη και με όρους φύλαξης συνόρων.

Τη λήψη κοινής επιστολής από τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας με θέμα την διεύρυνση της εντολής της Frontex, επιβεβαίωσε η Επιτροπή διά της αρμόδιας εκπροσώπου Νατάσα Μπερτό. Όπως είπε η κ. Μπερτό, η εν λόγω πρόταση θα περιλαμβάνεται στη συνολική πρόταση της Επιτροπής που θα είναι έτοιμη στις 15 Δεκεμβρίου.

«Μας ζητήθηκε να κάνουμε αυτό που ήδη έχουμε υποσχεθεί πως θα κάνουμε» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Κι αυτό θα κληθεί να το υπογράψει η ελληνική πλευρά στα πλαίσια της νέας συνόδου κορυφής.

Πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς για να νομίζει ότι η στρατιωτική κατοχή θα μείνει μόνο σε ζητήματα φύλαξης συνόρων; Πόσο αφελής πρέπει να είναι κανείς για να νομίζει ότι η ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων ταχείας επέμβασης θα έχουν σαν στόχο την αντιμετώπιση του προσφυγικού;

Στο όνομα των «εκτάκτων συνθηκών» τα πάντα είναι δυνατά. Σκεφτείτε τι «έκτακτες συνθήκες» θα υπάρξουν αν σε μεθοριακές περιοχές της Ελλάδας αναπτυχθεί ένα ολόκληρο δίκτυο προβοκατόρικων ενεργειών, σαν αυτή εναντίον του αποκαλούμενου «μειονοτικού» κόμματος στην Κομοτηνή. Πόσο θα χρειαστεί να αναπτυχθούν δυνάμεις κατοχής της Θράκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «έκτακτες συνθήκες»;

Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, αν σκεφτούμε την διακομματική συναίνεση που υπάρχει στην Ελλάδα για να μην αναδειχθεί το πατριωτικό καθήκον, η εθνική κυριαρχία και ελευθερία ως πρώτιστο και μέγιστο έλλειμμα της τωρινής κρίσης. Ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα -εκτός ίσως από την περίοδο πριν τον σκηνοθετημένο ελληνοτουρκικό πόλεμο της ντροπής το 1897- δεν υπήρχε μια τόσο ευρεία πολιτική συμφωνία ολοκληρωτικής εγκατάλειψης της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας. Ακόμη και στο πιο στοιχειώδες επίπεδο, της φύλαξης των συνόρων.

Δείτε τους όλους. Δεξιούς και αριστερούς. Μην τυχόν και υπάρξει μια φωνή που θέτει το πατριωτικό καθήκον έναντι του νέου ευρωπαϊκού άξονα, που απειλεί πια ευθέως την Ελλάδα κι όχι μόνο, ακόμη και με στρατιωτική κατοχή της παραμεθορίου της. Αμέσως πανστρατιά θα πέσουν πάνω της.

Είδαμε άλλωστε με τι σύμπνοια δεξιών και αριστερών «τσάτσων» από τις ενώσεις εν αποστρατεία και εν ενεργεία επιτέθηκαν προσχηματικά εναντίον του γράφοντος, όταν αυτός τόλμησε να τους θέσει ξεκάθαρα ότι το πρώτο και μέγιστο μέλημά τους οφείλει να είναι το πατριωτικό καθήκον, η κατάσταση του στρατεύματος, αλλά και της εθνικής άμυνας. Και μην ανησυχείτε. Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας τους να ευαισθητοποιηθεί ακόμη και με την στρατιωτική κατάληψη της χώρας από τους Ευρωπαίους.

Η συμφωνία στο παρασκήνιο είναι να συνδράμουν όλοι, δεξιοί και αριστεροί, στην εξοικείωση του μέσου Έλληνα με το καθεστώς κατοχής της πατρίδας του. Ιδίως τώρα που αυτή αρχίζει βήμα το βήμα να παίρνει χαρακτηριστικά και στρατιωτικής κατοχής. Πρέπει να εξοικειωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην του κάνει εντύπωση, αν σε λίγο καιρό θα βλέπει στους δρόμους της χώρας του να περιπολούν στρατιωτικές δυνάμεις υπό καθεστώς κατεχομένων.

Οι καλοθελητές ξέρουν καλά τη δουλειά τους από σήμερα. Οι μεν δεξιοί θα του ψάλλουν το γνωστό απολυτίκιο των «ευρωπαϊκών ιδανικών» της ασφάλειας από την τρομοκρατία που η ίδια η Δύση εκτρέφει. Ενώ οι αριστεροί θα του ψάλλουν την εις κεκοιμημένους ακολουθία, «έτσι είναι ο καπιταλισμός»!

Και πολύ σύντομα, όποιος τολμά να αντισταθεί ενεργά, όποιος θα διεκδικεί τα αυτονόητα, όποιος θα θεωρεί ότι το δικαίωμα στην πατρίδα είναι το πρώτο και θεμελιώδες που διαχωρίζει τον κοινωνικό άνθρωπο, από την αποκτήνωσή του, θα αντιμετωπίζεται ως σκοτεινός τρομοκράτης. Όπως αντιμετώπιζαν ανέκαθεν οι δυνάμεις κατοχής όσους «ντόπιους ατάκτους» – σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποίησε ο Θεοδωράκης και το κόμμα του για να υπερασπιστεί την αναπαραγωγή της ναζιστικής προπαγάνδας εναντίον του μαχόμενου λαού της Κρήτης, από τον «φιλέλληνα» ιστορικό Χανς Ρίχτερ – σήκωναν τη σημαία της αντίστασης και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα εναντίον του εκάστοτε κατακτητή.

Όλοι αυτοί στο κοινοβούλιο, όπως και οι δοτοί τους -από τα συνδικάτα έως τις ενώσεις αποστράτων κι εν ενεργεία- έχουν μόνο μία αποστολή. Να μετατρέψουν την Ελλάδα στην πρώτη χώρα που θα αποδεχθεί οικειοθελώς την κατοχή της από ξένες δυνάμεις και κέντρα. Ειλικρινά, έχουν ανάγει το δωσιλογισμό σε τέτοιο επίπεδο, που ακόμη και οι παλιοί δωσίλογοι τύπου Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου, Ράλλη, μοιάζουν παρθένες. Το θέμα είναι, όμως, αν όλοι εμείς θα τους το επιτρέψουμε.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: