Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Κι όμως, η εναλλακτική του εθνικού νομίσματος κερδίζει έδαφος και τείνει να γίνει πλειοψηφική

Posted by Thespis στο 8 Ιανουαρίου, 2016

against_euroτου Όθωνα Κουμαρέλλα

Ο μύθος που θέλει την πλειοψηφία των Ελλήνων να προτιμάει την παραμονή στο ευρώ παρά την κρίση και τις εξοντωτικές πολιτικές που ακολουθεί η ευρωπαϊκή ένωση και οι θεσμοί της σε βάρος της χώρας μας, καταρρίπτεται μέσα από την πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της εταιρείας ORB, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποίησε επίσημα το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά η στροφή των ευρωπαίων -από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι την Ιταλία- υπέρ των εθνικών νομισμάτων είναι ραγδαία, ενώ ειδικά για την Ελλάδα το 44% των πολιτών της φέρεται να επιθυμεί την έξοδο από το ευρώ και μόνο το 43% να επιθυμεί την παραμονή στην ευρωζώνη, ενώ περίπου το 12% δηλώνει αδιάφορο.

Τα ευρήματα αυτά της πανευρωπαϊκής δημοσκόπησης της ORB είναι εντυπωσιακά, αν αναλογιστεί κάποιος, ότι η επίσημη προπαγάνδα θέλει ακόμα και το 70% των Ελλήνων να επιδιώκει με κάθε κόστος και προσωπική θυσία την παραμονή της χώρας μας στην ευρωένωση.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ευρήματα ελληνικών δημοσκοπήσεων που φέρουν το ποσοστό των Ελλήνων που επιθυμούν μια έξοδο από την ευρωζώνη περίπου στο 30%, όπως πολύ πρόσφατα διαβάσαμε στο καθεστωτικό «ΒΗΜΑ», γίνεται φανερό ότι σταδιακά δημιουργείται στο πολιτικό στερέωμα της χώρας ένα τεράστιο κενό. Κι αυτό, επειδή ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που τείνει να γίνει πλειοψηφικό στερείται ουσιαστικής πολιτικής εκπροσώπησης, εφ’ όσον όλες οι εντός κοινοβουλίου δυνάμεις τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής μας στην ευρωζώνη. Ακόμα και το ΚΚΕ θεωρεί ότι κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες μια αποχώρηση θα σήμαινε καταστροφή, επηρεάζοντας με την τοποθέτησή του αυτή καθοριστικά το υπέρ των μνημονιακών δυνάμεων αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. Κι αυτό σε μια στιγμή που οι αντιΕΕ δυνάμεις βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση να υπερασπιστούν αξιόπιστα την εναλλακτική της εξόδου από την ευρωένωση.

Όμως η μνημονιακή πραγματικότητα είναι αμείλικτη και τα «πυρομαχικά» των ευρωλάγνων τελειώνουν. Μένει τώρα στις νέες δυνάμεις -όπως το ΕΠΑΜ- που αναπτύχθηκαν μέσα από τους αγώνες των πολιτών ήδη από το 2011, να καταφέρουν να ξεπεράσουν τους αποκλεισμούς, να επιβάλουν την ατζέντα στο δημόσιο διάλογο υπέρ του εθνικού νομίσματος και να αποδείξουν στη πράξη, ότι είναι ικανές να οδηγήσουν τα πράγματα μπροστά σε μια ριζική λύση του ελληνικού δράματος με διαγραφή ολόκληρου του παράνομου χρέους και έξοδο από την ευρωένωση.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: