Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Ανοιχτή Επιστολή του Ι. Κόκκορη, μέλους του Συντονιστικού Αγροτών Μολάων-Πακίων-Ελαίας στο Στ. Αραχωβίτη

Posted by Thespis στο 3 Μαρτίου, 2016

agrotes-3του Γιάννη Κόκορη

ΛΑΚΩΝΙΑ, Ελιά 29/2/2016
κ. Αραχωβίτη,

Εν όψει της προσωπικής πρόσκλησης που μου απευθύνατε για συμμετοχή μου σε σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σας ενημερώνω ότι δεν επιθυμώ να συμμετέχω, διότι, όπως προφανώς γνωρίζετε αποτελώ ένα από τα μέλη του συντονιστικού των αγροτών. Η πρόσκληση σας έπρεπε να απευθύνεται στο συντονιστικό, το οποίο, είναι αρμόδιο να συγκαλέσει συνέλευση των αγροτών προκειμένου να αποφασίσει για τη συμμετοχή μας στη σύσκεψη και με ποιούς εκπροσώπους.

Ωστόσο, με την ευκαιρία της προσωπικής πρόσκλησης, μου δίνετε το δικαίωμα να σας εκφράσω τις προσωπικές μου απόψεις δημόσια, όπως πάντα κάνω και μέσα στη συνέλευση των αγροτών.

Σε συνέντευξη που δώσατε στην ΕΡΤ μετά την συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό δηλώσατε ότι, «η πρωτογενής παραγωγή πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο το φορολογικό και το ασφαλιστικό του σήμερα, αλλά υπάρχει και το αναπτυξιακό κομμάτι. Δεν είναι το ζήτημα να μοιραστούμε τη μιζέρια μας μετά από πέντε χρόνια μνημονίων και 40 χρόνια πολιτικών αντιαναπτυξιακών, αλλά (το ζήτημα είναι) πώς να αυξήσουμε το εισόδημα έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει στο ΑΕΠ με μεγαλύτερο εισόδημα».

Ομολογουμένως, ακούγοντας σας να λέτε αυτά, ξαφνιάστηκα και αναρωτήθηκα. Λες ο άνθρωπος να μετάνιωσε για το ότι ψήφισε το τρίτο μνημόνιο; για το ότι υπηρετεί πολιτικούς χώρους που συντάσσονται με το στραγγαλισμό του λαού από την Ευρωπαϊκή Ένωση (40 χρόνια αντιαναπτυξιακών πολιτικών), το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την ντόπια και την ξένη ολιγαρχία;

Ακούγοντας στη συνέχεια της συνέντευξης να λέτε ότι, «στα χέρια των αγροτών είναι η πολιτική εκτίμηση να αξιολογήσουν το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται η χώρα και τις προτάσεις που έγιναν από την πλευρά της κυβέρνησης και να προβούμε επιτέλους σε μία εκτόνωση. Η οικονομία και η κοινωνία είναι πιεσμένη», κατάλαβα ότι έκανα λάθος σκέψεις και άρχισα να αναζητώ τι ακριβώς θέλετε να πείτε και να κάνετε εσείς και η κυβέρνηση που υπηρετείτε.

Με βάση τα λεγόμενά σας, τα 40 χρόνια αντιαναπτυξιακών πολιτικών της Ε.Ε. και τα 6 χρόνια μνημονίων (5 των προηγούμενων και 1 δικό σας) και κατοχής της χώρας από τους δανειστές οδήγησαν στη μιζέρια. Όμως, τόσο εσείς όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συμβάλλατε να επιβληθεί στη χώρα αυτό το οικονομικό πλαίσιο, έτσι ώστε η «κοινωνία και η οικονομία να είναι πιεσμένη».

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όμως, υπάρχει και κάτι άλλο. Η κινητοποίηση των αγροτών και των υπόλοιπων κλάδων και η πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου που με την καθολική συμμετοχή και το μήνυμα ενότητας της κοινωνίας πίεσε τόσο την κυβέρνηση όσο και τα ξένα αφεντικά. Έτσι ερχόμαστε στη μαγική λέξη που χρησιμοποιήσατε: στην εκτόνωση. Σκοπός, λοιπόν, τόσο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών όσο και της σύσκεψης που εσείς οργανώσατε ήταν, ενώ δεν ικανοποιείτε τα αιτήματα των αγροτών και το οικονομικό πλαίσιο παρέμεινε ως έχει, μέσω ελιγμών να οδηγήσετε την πίεση που ασκεί η κοινωνία σε εκτόνωση.

Ταυτόχρονα, λανσάρετε και το «διαρκή διάλογο» επιχειρώντας να ξεγελάσετε τους αγρότες ότι έχουν τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις, δυνατότητα που ούτε εσείς οι ίδιοι, ως κυβέρνηση, δεν έχετε (σελ. 1014, 3ου μνημονίου «η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων των μνημονίων πριν την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους». Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός του δωσιλογισμού τότε τι είναι;).

Τι ειρωνεία!!! Την ημέρα που ο Πρωθυπουργός συναντούσε τους αγρότες, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ξαναέπιαναν δουλειά στα υπουργεία, έτσι, για να μας υπενθυμίσουν ποιός κάνει κουμάντο. Την επομένη μέρα που συναντούσε τον Μπούτα μας είπε γελώντας ότι «το τσίπουρο και τον ήλιο δεν θα μας τα πάρουν οι δανειστές» δηλαδή, όλα τα υπόλοιπα θα μας τα πάρουν. Τι θράσος!!!!!

Μιλάτε για ανάπτυξη. Όμως, αποδέχεστε ότι το συγκεκριμένο οικονομικό-πολιτικό πλαίσιο μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Άρα, η ανάπτυξη προς όφελος του λαού θα έρθει μόνο όταν ο λαός γκρεμίσει αυτό το πλαίσιο και δημιουργήσει το δικό του. Και ένα νέο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο υπέρ του λαού περιλαμβάνει:

1. Μονομερή διαγραφή του παράνομου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο.
2. Έξοδο, από το σφαγείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές της, ενεργοποιώντας το άρθρο 50 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε .
3. Έξοδο από την ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος που θα χρηματοδοτήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της οικονομίας.
4. Εθνικοποίηση τραπεζών, τις οποίες πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός και του ανήκουν.
5. Απόδοση ευθυνών, τιμωρία των ενόχων και δήμευση της περιουσίας τους.
6. Νέο Σύνταγμα μέσα από συντακτική εθνοσυνέλευση.

Μόνο μέσα από αυτό το πλαίσιο, που ήδη συζητιέται από την κοινωνία, είναι δυνατόν να δοθεί λύση στα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και όλου του Ελληνικού λαού.

Kόκκορης Ιωάννης, Αγρότης-Μελισσοκόμος, Μέλος συντονιστικού αγροτών Μολάων-Πακίων-Ελαίας

Πηγή ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΕΠΑΜ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: