Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Ορθοδοξία και παγκόσμιο «πρωτάθλημα της διαφθοράς» (περιοδικό ΔΑΥΛΟΣ)

Posted by Thespis στο 17 Σεπτεμβρίου, 2008

Προδημοσίευση από το περιοδικό «Δαυλός», τεύχος Οκτωβρίου 2008.

Πήρα το θάρρος, αν και άνευ αδείας υπό του εκδότου, να προχωρήσω στην προδημοσίευση αυτού του τόσο ενδιαφέροντος κειμένου που περιγράφει λιττά, με δύναμη και με σαφήνεια μια κορυφαία πλευρά – την σημαντικότερη ίσως αφού καθορίζει δεκάδες άλλους παραμέτρους της σύγχρονης ζωής και της καθημερινότητάς μας – της «νεοελληνικής» πραγματικότητας. Ή πιο σωστά, της νεοελληνικής κατάντιας!
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την άμεση παραδοχή των ιδίων των αγιορειτών, μέσω της συμβολαιογραφικής πράξης (9/5/2007) που συνετάχθη και την οποία υποστηρίζουν πλήρως, οτι τα μοναστήρια τους ποτέ δεν κατακτήθηκαν αλλά προχωρούσαν σε κατ’ επανάληψη συνθηκολογήσεις (προσκύνηση) με τους Οθωμανούς αρχής γενομένης τουλάχιστον μισό αιώνα πριν από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, με αντάλλαγμα την διατήρηση της ακίνητης ιδιοκτησίας τους από τους Σουλτάνους!
Πάνω απ’ όλα η διατήρηση των κτημάτων μας και της ακίνητης περιουσίας μας!
Σεμνά, θεάρεστα και ταπεινά, αγιορείτικα και ελληνορθόδοξα!

–    Μοναστήρια σφιχταγκαλιασμένα με την πολιτική εξουσία λυμαίνονται την Ελλάδα και τους Έλληνες υπό την ευλογία της Δικαιοσύνης ή υπό την «πλάνη» της  πολιτικής εξουσίας, όπως πολύ κομψά το λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς.

·         Εκκλησιαστικές οργανώσεις, σύλλογοι και λοιπά ιερά ιδρύματα μοιράζονται με τα υπουργεία το δημόσιο χρήμα, ενώ το ποίμνιο βλέπει, αν βλέπει, την λεηλασία αυτή ως ταμπού, αν όχι ως θεάρεστο έργο και την επικροτεί με κατάνυξη.

·         Αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι εισπράττουν και ενθυλακώνουν από υπουργεία τεράστια ποσά για davlos.«φιλανθρωπικούς σκοπούς», κι όταν αποκαλύπτεται το «φαγοπότι», Πολιτεία και Δικαιοσύνη σφυρίζουν αδιάφορα.

·         Αρχιεπίσκοποι εξαγοράζουν και καθοδηγούν τους δικαστές γράφοντας με όργανά τους ακόμη και κείμενα των αποφάσεών τους (περίπτωση αρχιμανδρίτη Γιοσάκη) και παρουσιάζουν την εικόνα αυτή της δικαιοσύνης-ιεροδικείου όχι ως παραεκκλησιαστικό –όπως είναι η αλήθεια– αλλά ως «παραδικαστικό» κύκλωμα.

·         Μητροπολίτες εγκλείονται στον Κορυδαλλό για ιδιοποίηση γιγαντιαίων ποσών, αλλά η πίστη του χριστεπώνυμου πληρώματος παραμένει βαθειά και ακράδαντη.

·         Το μεσαιωνικό καθεστώς του αφορολόγητου της αστρονομικής εκκλησιαστικής περιουσίας δεν ενοχλεί καθόλου τους πιστούς, αν και καθημερινά διαμαρτύρονται για την δική τους φορολόγηση, που τους έχει πράγματι εξουθενώσει οικονομικά και οδηγήσει μέγα μέρος απ’ αυτούς σε κοινωνικό μαρασμό.

·         Κληρικοί βιάζουν η και εκδίδουν ανήλικα παιδιά, όμως οι πιστοί όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά συγκεντρώνονται στα δικαστήρια, για να συμπαρασταθούν στους ιερούς παιδόφιλους.

·         Άνθρωποι του 2008 κυκλοφορούν στους δρόμους και κάνουν το σταυρό τους, μόλις βρεθούν μπροστά σε κάποιο ορθόδοξο κτίσμα. Πτώματα καλογήρων γίνονται αντικείμενα προσκύνησης της μισής Ελλάδας, ενώ τίμια ξύλα, τίμιες κάρες, τίμιες ζώνες, τίμιες σινδόνες, τίμιες κνήμες, τίμια δάκτυλα ατόμων, που δεν υπήρξαν τίποτε στη ζωή τους, αλλά έχουν ειδωλοποιηθεί ως πρότυπα, τιμώνται πανταχού της χώρας, από ένα λαό που στρέφει τα μάτια του στο νεκρό και μεταφυσικό και τα νώτα του στο ζωντανό και έλλογο.

·         Δεν υπάρχει επίσημη πολιτική, κοινωνική, εκπαιδευτική και γενικά δημόσια εκδήλωση, που να μην «καπελλώνεται» από την Εκκλησία. Δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα ούτε ένας δημόσιος άνδρας ούτε ένας ταγός της Επιστήμης, της Δικαιοσύνης, της Εκπαίδευσης, που να καταγγείλει το τραγικό αυτό φαινόμενο, το σταμάτημα της πολιτικοπολιτιστικής εξέλιξης του τόπου αυτού στον 4ο-6ο μ.Χ. αιώνα, όταν το Ελληνικό Έθνος γενοκτονήθηκε ως πολιτική και πολιτισμική οντότητα και εκμηδενίσθηκε ηθικά, ακριβώς μόλις εκχριστιανίστηκε ύστερα από άγριο και αιματηρό εξαναγκασμό από το θεοκρατικό βυζαντινό καθεστώς.

Το σκοτάδι της Ορθοδοξίας με εγγυητή το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και εκτελεστές την Εκκλησία της Ελλάδος και δυστυχώς σύσσωμη την πολιτικο-κοινωνικο-εκπαιδευτική ηγεσία της χώρας εξακολουθεί να καλύπτει την Ελλάδα κάτω από το πέπλο ενός κράματος βυζαντινού μεσαιωνισμού, βυζαντινής απολιτισιάς, βυζαντινής δεισιδαιμονίας και βυζαντινής διαφθοράς.

Αυτή η κατάσταση μεσαιωνισμού, καισαροπαπισμού και θρησκοληψίας δεν υπάρχει προφανώς σε κανένα άλλο κράτος της Ευρώπης. Απολογητές του σκότους απέδιδαν και αποδίδουν την κατάσταση της Ρωμιοσύνης στους τέσσερες αιώνες της Τουρκοκρατίας. Η Τουρκοκρατία όμως έχει τελειώσει πριν από δύο αιώνες. Η Βυζαντινοκρατία αντίθετα δεν τελείωσε ποτέ, είναι πανίσχυρη και πανταχού παρούσα και σήμερα. Και τα δεινά των Ελλήνων στο Βυζάντιο, δεινά που τους προκαλούσε η Ορθοδοξία ως πολιτικοθρησκευτική τυραννία, είναι και σημερινά μας δεινά, που μας προκαλεί η ίδια τυραννία, που επιβιώνει αλώβητη και στις μέρες μας.

* * *

Όταν θέτει κανείς το ερώτημα: Γιατί έχομε κατακτήσει –και με μεγάλη διαφορά– το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Διαφθοράς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόπας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Δεισιδαιμονίας και άλλες επίζηλες πρωτιές, και βάσει του σκεπτικού, που ανέπτυξα, οδηγείται σιγά-σιγά στην ανακάλυψη της μη εύκολα ορατής, της κρυφής αιτίας, όπως την ιχνηλάτησα στις προηγούμενες παραγράφους, είναι πιθανόν να κλονισθεί, αν σκεφτή, ότι και η λοιπή Ευρώπη είναι χριστιανική, αλλά δεν έχει καταντήσει σ’ αυτό το χάλι. Ο «κλονισμός» αυτός βεβαίως είναι προϊόν μιας επιπόλαιας κρίσης.

Η Ευρώπη δεν βυζαντινοκρατείται. Η Ευρώπη δεν είναι ορθόδοξη. Η Ευρώπη δεν κυβερνάται από πολιτικοθρησκευτικά καισαροπαπικά καθεστώτα. Η Ευρώπη δεν έχει πολίτες, που προσκυνούν πτώματα καλογέρων η συμπαρίστανται στους ιερούς παιδόφιλους. Γι’ αυτό η Ευρώπη δεν θα μας ανταγωνισθή ποτέ στα πρωταθλήματα που προανάφερα, εξαιρουμένων ίσως κάποιων ορθόδοξων κρατών της, όπως η Βουλγαρία, η Ουκρανία, η Ρωσσία κ.α., που, όπως αποδείχθηκε στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μας ανταγωνίζονται πολύ «ορθόδοξα» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόπας.

Δ.Ι.Λ.

Υστερόγραφο

Τηλεοπτικός σταθμός: «MEGA».
Εκπομπή: «Κοινωνία Ώρα Μηδέν» (Δημ. Καμπουράκης – Γ. Οικονομέας).
Ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2008.
Ώρα: 8:45 – 9:10 π.μ.
Συμμετέχουν: Σταύρος Νταηλάκης (βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας), Νίκος Σηφουνάκις (βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Λέσβου) και ένας ιερομόναχος της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.


Ερώτηση: Γιατί η Μονή Βατοπεδίου έχει τόση δύναμη;
Ιερομόναχος: Γιατί εκεί κοιμάται ο κορυφαίος της Εξουσίας στο κελλί του ηγούμενού της (Εφραίμ).


Ερώτηση: Στο δικό σας μοναστήρι (Μεγίστη Λαύρα) δεν κοιμήθηκε ποτέ;
Ιερομόναχος: Δεν κοιμήθηκε ποτέ σ’ εμάς ο κ. Καραμανλής. Αλλά και ο κ. Θ. Ρουσσόπουλος στο Βατοπέδι κοιμάται, κάθε φορά που έρχεται στο Άγιο Όρος.

Σχόλιο; Κανένα.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: