Θέσπις

Προσωπική δημιουργία, αναθεωρήσεις ιδεών και διαταράξεις ιδεοληψιών

Η Γεωργία Αλεξίου – Γοργώ στην Αθήνα: Παρουσίαση του βιβλίου της «Χλώρις, Η Χλωμή Βασίλισσα»

Posted by Thespis στο 23 Ιανουαρίου, 2010

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που προγραμματίζει και πραγματοποιεί η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

θα παρουσιαστεί το λυρικό μυθιστόρημα της ποιήτριας – λογοτέχνιδος Γεωργίας Αλεξίου – Γοργούς με τίτλο: «Η Χλωμή Βασίλισσα».

………………….

Το μυθιστόρημα πραγματεύεται την τραγική ιστορία της Βασίλισσας της Πύλου, Μελίβοιας – Χλώριδος, κόρης του Αμφίονος και της Νιόβης, μητέρας του ξακουστού Νέστορα. Η Χλώρις υπήρξε η πρώτη νικήτρια δρομεύς των πρώτων Ηραίων, αγώνες που, σύμφωνα με αρχαίες πηγές, πρωτοθεσπίστηκαν από την Ιπποδάμεια, η οποία θέλησε να ευχαριστήσει την Ήρα για τον γάμο της με τον Πέλοπα.

………………

Η παρουσίαση του μυθιστορήματος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γεναδίου 8 και Ακαδημίας, 7ος όροφος, στις 8 – 02 – 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 7 μ.μ., με κύρια ομιλήτρια την λογοτέχνιδα Μαρία Ράλλη – Υδραίου.

.………………..

Εκτός από την λογοτέχνιδα κα Μαρία Ράλλη – Υδραίου και την Γεωργία Αλεξίου – Γοργώ, η οποία θα διαβάσει απόσπασμα του κειμένου,  στην  παρουσίαση συμμετέχουν επίσης:

Η Ευαγγελία Θεριανού, Αρχιτέκτων με θεατρική παιδεία, η οποία θα απαγγείλει ποιητικά αποσπάσματα του έργου, καθώς και η Γιάννα Αλεξίου, που θα είναι η συντονίστρια της εκδήλωσης.

Ο ηθοποιός Κώστας Γιαλίνης, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα του κειμένου.

Ο Θάνος Μιχαλάς, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ο οποίος εκτός από την απόδοση λυρικών αποσπασμάτων του βιβλίου, έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει με δίαυλο ή φλογέρα, ο Χρήστος Πανόπουλος – Πανδίων.

Τον ύμνο «Ελαία – Αθηνά», που έγραψε η Γεωργία Αλεξίου –Γοργώ και μελοποίησε ο Δημήτριος Μιχάκης – Αλέξανδρος θα ερμηνεύσει ο ίδιος ο συνθέτης.

……………………………………………

Η Γεωργία Αλεξίου – Γοργώ σε απαγγελία της στις εκδηλώσεις των Προμηθείων στον Όλυμπο.

Ένα Σχόλιο to “Η Γεωργία Αλεξίου – Γοργώ στην Αθήνα: Παρουσίαση του βιβλίου της «Χλώρις, Η Χλωμή Βασίλισσα»”

  1. Γεωργία - Γοργώ Αλεξίου said

    πολύ ωραία η ιστοσελίδα Γιώργο. Ευχαριστώ πολύ με φιλότητα Γεωργία – Γοργώ Αλεξίου

Σχολιάστε